Силите за специални операции на САЩ успешно изпълниха антитерористична мисия

...
Силите за специални операции на САЩ успешно изпълниха антитерористична мисия
Коментари Харесай

САЩ проведоха антитерористична операция в Северозападна Сирия

Силите за специфични интервенции на Съединени американски щати сполучливо извършиха антитерористична задача в Северозападна Сирия в четвъртък. Това оповестиха от Пентагона, като прибавиха, че няма потърпевши американци, само че без да дават повече детайлности, съобщи Ройтерс.

По-рано жителите на северозападния сирийски град Атмех и бунтовниците, воюващи против сирийското държавно управление, оповестиха за няколко цивилни жертви по време на двучасовата интервенция. Предполага се, че набегът е бил ориентиран против джихадист, обвързван с " Ал Кайда ".

" Силите за специфични интервенции под контрола на Централното командване на Съединени американски щати организираха довечера антитерористична задача в Северозападна Сирия. Мисията беше сполучлива. Няма потърпевши американски военнослужещи. Повече информация ще бъде предоставена, когато стане налична ", се споделя в изказване на прессекретаря на Пентагона Джон Кърби.

Жители на Атмех обявиха, че интервенцията е осъществена към среднощ в гъсто обитаем регион покрай границата с Турция, където десетки хиляди разселени сирийци живеят в спонтанни лагери или пренаселени жилища.

Няма данни за убити джихадисти, само че локалните споделят, че по време на интервенцията са чули мощна пукотевица. Според някои очевидци е имало цивилни жертви.
 Пентагонът лъжел за броя на цивилните жертви в Близкия изток
Пентагонът лъжел за броя на цивилните жертви в Близкия изток

Нови разкрития
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР