Силите за бързо реагиране на американската армия в Европа са

...
Силите за бързо реагиране на американската армия в Европа са
Коментари Харесай

Могат ли САЩ да спрат Русия ако нападне Европа сега

Силите за бързо реагиране на американската войска в Европа са незадоволително оборудвани, незадоволително готови и погрешно проведени, с цел да се опълчват на военната експанзия от Русия, сочи вътрешно изследване, представено от "Политико " (Politico).

Базираната в Италия 173-ата въздушнопреносима бригада, която е основен детайл от отбранителната тактика на НАТО, е прекарала огромна част от последното десетилетие и половина в Ирак и Афганистан и е лишена от "съществени качества, нужни за ефикасното осъществяване на нейните функционалности с решаваща скорост ".

Най-голямото бойно обучение в България против зложелател равносилен на НАТО

Балканите - идващото полесражение за Русия и Съединени американски щати

Британски войски в Естония против „ съветската експанзия “

Когато Русия нахлу в Украйна през 2014 година, парашутистите от тази част бяха първите американски бойци, които стигнаха до балтийските страни, с цел да възпират евентуална офанзива против източния фланг на НАТО.

Идентифицирани са обаче редица "пропуски в качествата " на бойната единица по време на неотдавнашно образование с украински бойци с опит в битката със сепаратистите, подкрепяни от Русия.

Последните употребяват евтини безпилотни и електронни военни средства, с цел да дефинират задачите за артилерийски обстрел и унищожават бронирани бойни машини с най-съвременните съветски противотанкови ракети.

Някои от проблемите, като неналичието на противовъздушна защита и бойна техника против електронни оръжия, както и несъразмерната взаимозависимост от сателитни връзки и навигационни системи като Джи Пи Ес (GPS), са директни резултати от годините на война в Ирак и Афганистан, където врагът няма въздушна мощ и високотехнологично съоръжение.

Анализът става ясно, в миг, когато Русия се приготвя за едно от най-големите военни учения в постсъветската ера - маневрите с показателното име "Запад 2017 ", в които се чака да вземат участие към 100 000 бойци, ще се проведат по-късно този месец в Беларус.

Същевременно Пентагонът се стреми да усили опциите си за въздържане на Русия, в това число посредством ротацията на американски наземни елементи в Източна Европа и балтийските страни, с цел да показват решителност.

Но проблемите на американската войска в Европа са доста. Данните от разбора на нейните бойни качества демонстрират неуместни обстоятелства, като този, че маскировъчните мрежи за прикриване на транспортни средства, хеликоптери или безпилотни кораби, са "труден за намиране разкош за тактическите единици ".

173-ата въздушнопреносима бригада разчита главно на бронирани коли Хъмви, които правят чудесна работа в Ирак, само че биха били "лесна плячка " за съветските оръжия. При това американската войска разгласи, че ще закупи близо 300 от леко въоръжените транспортни средства.

Също по този начин Русия разполага с съвременни оръжия за водене на електронна война, с които би могла да блокира GPS навигацията и връзката на американските елементи за бързо реагиране от разстояние над 100 км. Решението на казуса е просто - високочестотни радиосистеми, като тези, употребявани от армиите в Източна Европа.

Те са изоставени от американските военни, които разчитат на сателитната навигация и връзки даже за поразяване на близки цели.

Парадоксално, само че разположените в Полша американски елементи за бързо реагиране е трябвало да разчитат на румънските си сътрудници при ученията, включващи потребление на противовъздушни оръжия на къси дистанции.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР