Силистренци днес отбелязват празника на своя град – Кръстовден. С

...
Силистренци днес отбелязват празника на своя град – Кръстовден. С
Коментари Харесай

Силистренци отбелязват празника на своя град – Кръстовден

Силистренци през днешния ден означават празника на своя град – Кръстовден.

С Божествена Света литургия от 8.30 ч. в катедралния храм „ Св. Св. първоапостоли Петър и Павел “ в Силистра стартират през днешния ден деянията по случай празника на града – Кръстовден. Ще бъде отслужен водосвет за здраве и благополучие на всички силистренци. От 11.00 в зала „ Версай “ ще се организира тържественото съвещание на Общинския съвет, където ще бъде връчено званието „ Почетен жител на Силистра 2021 година “ и оценките „ За цивилен принос “.

Поет и хирург, посмъртно, са почетните жители на Силистра за 2021 година
Имената на поета Валентин Чернев и хирурга доктор Здравко Горанов ще останат завинаги в Летописната книга на Силистра. Техните наследници ще получат почетните отличителни плакети и сумата от по 1000 лв..
И втората по значителност премия в община Силистра – „ За цивилен принос “, тази година е с нови измерения и значителност.

Три персони ще я получат персонално – това са някогашният шеф на болничното заведение доктор Даниела Костадинова, която пое първите талази на епидемията, наследникът ѝ доктор Васил Славов и шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Теодора Начева.

Сребърната значка „ За цивилен принос “ ще получат и всички отделения на Многопрофилната болница за интензивно лекуване, взеха решение силистренските старейшини.

Празникът е разгласен за Ден на отворените порти в Художествената изложба и в Природонаучния музей в резервата „ Сребърна “.

Редица събития навън като концерти, комерсиално ревю, фестивали, бирен фест и детски атракциони бяха анулирани, защото няма по какъв начин присъстващите да бъдат проведени с избрани седящи места и присъединяване е безкрайно.

По традиция празникът ще приключи с фойерверки.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР