Силистра. Служители на Областната дирекция на МВР - Силистра разкриха

...
Силистра. Служители на Областната дирекция на МВР - Силистра разкриха
Коментари Харесай

Силистра: Полицията разкри оранжерия за отглеждане на канабис в землището на село Срацимир

Силистра. Служители на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Силистра разкриха оранжерия за развъждане на канабис в землището на село Срацимир, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Специализираната полицейска интервенция е извършена през вчерашния ден под управлението на Окръжната прокуратура и е резултат на предварителна оперативна работа по инспекция на добита информация за произвеждане на наркотични субстанции в района.
В наркооранжерията, ситуирана в едноетажна тухлена сграда – някогашна кравеферма, криминалистите намерили 272 култивирани зрели растения от рода на конопа, засадени в саксии, със особено обогатена почвена примес. Помещението било оборудвано с електронна система, поддържаща избрана мокрота, светлина и топлота и снабдено с уредба за капково напояване. В непосредственост имало пластмасови туби с течни торове и препарати, употребявани в наркопроизводството.
В прилежащо помещение криминалистите намерили 9.45 кг суха листна маса канабис. Там били ситуирани и специфични стелажи за сушене на продукцията, няколко саксии с почва, имало и защитно работно облекло, по което са открити следи от канабис.
На този стадий на полицейското следствие по случая е обвинен 48-годишният С.П. – с богато престъпно минало, в това число и с неоправдателни присъди. Той е арестуван за период до 24 часа. Образувано е досъдебно произвеждане по член 354 А, алинея 1 от Наказателен кодекс, работата по което продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР