Силен пожар възникна на територията на търговски център Стройтракт в

...
Силен пожар възникна на територията на търговски център Стройтракт в
Коментари Харесай

Втори огромен пожар в руски мол за последните дни

Силен пожар породи на територията на търговски център " Стройтракт " в Балашиха, като обхванатата от пламъци повърхност доближи 10 хиляди квадратни метра. По предварителни данни има един ранен, оповестява ТАСС .

Това е вторият огромен пожар в комерсиалните центрове на Московска област през последните дни – предишния петък изгоря хипермаркетът ОБИ в комерсиалния център Мега Химки.

Според информацията на държавната съветска организация, Строителни материали – пенополистирол, са се запалили на открит терен до Стройтракт. След това огънят обхванал първия етаж на постройката.

Предварителната причина за пожара е късо съединяване, породено от пороен дъжд, оповестиха за ТАСС от незабавните служби.

Сигнализацията и автоматизираната пожарогасителна система, съгласно Спешна помощ, са работили обикновено.

При пожара е потърпевш един човек - охранител на комерсиалния център. Настанен е в болница.

Първоначалната повърхност на пожара е 200 квадратни метра, само че той набъбна до 10 хиляди заради сриването на покрива и мигновеното подаване на О2 към източника на горене, оповестиха от Министерството на изключителните обстановки.

Има опасност огънят да обхване цялата повърхност на постройката, а структурите й да се срутят.

Пожарът е с четвърта степен на трудност. Както означават в централния офис на Министерството на изключителните обстановки край Москва, източниците на вода, нужна за потушаване на пожара, са надалеч от мястото на случая.

По последни данни в гасенето на комерсиалния център са взели участие 110 души и 35 единици техника.

Сградата на комерсиалния център е въведена в употреба през 2019 година, тъй че към момента не е била обект на инспекции за пожарна сигурност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР