Силен жест към външните ни партньори е номинацията от Бойко

...
Силен жест към външните ни партньори е номинацията от Бойко
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Силен жест към външните партньори е номинацията на Мария Габриел за премиер

Силен жест към външните ни сътрудници е номинацията от Бойко Борисов на Мария Габриел за министър председател, това няма по какъв начин да не се харесва. С тази номинация и поръчката във връзка с основния прокурор се трасира пътя към коалиция с ПП-ДБ, не мога да кажа дали тя ще се случи. Това съобщи в " Панорама " евродепутатът Сергей Станишев.

Коментира, че липсва дълготраен диалог за политики в тяхната комплексност. Според Станишев политиците имат изключително пай небосвод през последните 2 години, което обезсилва България и я слага трайно в периферията на Европа.

Трябва да се излезе от този затворен кръг, прикани Сергей Станишев.

По думите му не би трябвало Българска социалистическа партия да влиза в коалиция с ГЕРБ-СДС.

Най-тежко би било ситуацията на Българска социалистическа партия, в случай че влезе в това ръководство, тъй като на локално равнище сме съпротива, а където имаме кметове на локално равнище, ГЕРБ са ни съпротива, съобщи Сергей Станишев.

Той приказва за днешния конгрес за прогресивни леви решения. Левицата не може да бъде консервативна, в случай че беше такава - нямаше да има обществени права, дамите нямаше да гласоподават до ден сегашен, нямаше да има 8-часов работен ден, съобщи Станишев.

Допълни, че има доста сила и качествени хора, които са подготвени с решения. Даде образец с няколко служебни министри с леви хрумвания, както и с някои кметове на Българска социалистическа партия.

Руската федерация атакува суверенна страна, Европейски Съюз не може да не поддържа Украйна. Привърженик съм на политическо решение на този спор, сподели още Сергей Станишев.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР