Силен човек от ГЕРБ отправи ясно послание към руския президент

...
Силен човек от ГЕРБ отправи ясно послание към руския президент
Коментари Харесай

Добрев, ГЕРБ: Путин и неговите олигарси да разберат, че не могат да разчитат на България

Силен човек от ГЕРБ насочи ясно обръщение към съветския президент и доближените му богаташи.

Предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) не е клопка, а избавителен пояс за служебния кабинет, тъй като ние им дадохме най-силното оръжие, с което да отидат в Европа и да защитят българския народен интерес. Изпълнението на ПВУ значи ние да затворим въглищната си енергетика. Не би трябвало да го изпълняваме. Ако изпълнявахме уговорката в ПВУ, ние към този момент сме в нарушаване. Ако го осъществим, ние ще станем вносител на електрическа енергия. Това съобщи някогашният министър на енергетиката и сегашен народен представител от ГЕРб-СДС Делян Добрев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му предлагането за построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „ Козлодуй “ е визия за българската енергетика, тъй като реакторите ще работят в идващите 80 година

„ Общата европейска цел е ние да понижим въглеродните си излъчвания с 50%, като вземем за базова 1990 година Ние към този момент сме извършил тези цели. Нашият въглероден отпечатък е 1,5%. В тази сфера, ние сме отличникът в Европа. Ние сме страната, която минимум замърсява околната среда, само че сме най-наказани. Защо? “, пита се Добрев.

 

Той посочи, че декларираният ангажимент пред Европейски Съюз от Бойко Борисов за 50% понижение на нездравословните излъчвания е на база 1990 година, когато работел металургичният комбинат „ Кремиковци “. Ако следваме обещанието му, можем даже да отворим нови ТЕЦ-ове “, поясни Делян Добрев.

По думите на Добрев планът за АЕЦ „ Белене “ е невероятно да се случи. „ Ние не можем да го финансираме, не е ясно по какъв начин ще го осъществим. Реакторите ще намерим какво да ги вършим – може да ги сложим в музей. Ние не можем да ги употребяваме, тъй като са съветски и са под наказания “, акцентира той.

„ Министерството на енергетиката свърши доста работа, с цел да се оправи с нерешени проблеми. Те обаче не са внесли нито един законопроект “, уточни Добрев.

На въпрос за обезщетенията за горивата, той разясни: „ Критерият ще бъде оптималният застрахователен предел. Едва няколко % от популацията няма да получи отстъпка за гориво от страната. Вземаме 2 млн. лв. от „ Лукойл “ и ги даваме на хората. Хората, които нямат автомобил, могат да получат ваучер за градския превоз “, каза Делян Добрев, написа novini.bg.

По мотив прекратената концесия на „ Лукойл “ в Росенец, депутатът съобщи: „ Наложихме да се съблюдават глобите на Европейски Съюз да не се изнася съветско гориво. Това бе политически жест е към Путин и неговите олигарси, които би трябвало да схванат, че не могат да разчитат на България “.

Делян Добрев коментира и вероятността да се образува кабинет с третия мандат на президентатака: „ Надявам се носителят на третия мандат да е Демократична България, тъй като само там виждам реализация на кабинет. Ние сме декларирали поддръжка, което автоматизирано значи 140 депутата. Надявам се повече партии да се включат в него “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР