Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата

...
Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата
Коментари Харесай

Малала вдъхнови света с волята си

 " Силата не идва от физическия потенциал. Тя идва от неукротимата воля " е споделил Махатма Ганди. Светът ни е изпълнен със мощни персони, които въодушевяват с волята си. Те не стопират да преследват фантазиите си, жертвайки всичко, което имат.

 Малала Юсафзай е родена на 12 юли 1997 година в Мингора, Пакистан. На пръв взор е едно най-обикновено момиче, за което никой не подозира какви проекти има ориста. Родното ѝ място е окупирано от талибанското придвижване, което прави опити за ограничение правото на дамите да се образоват. Това предизвика дребната Малала да търси способи да промени обстановката. Изпраща доста материали до Би Би Си, с които се стреми да покаже на света обстановката в своята татковина, през погледа на едно дете. Това, че едно момиче надига глас против талибаните, отключва яростта на доста хора и изправя Малала пред същинска покруса. На 9 октомври 2012 година, когато е едвам на петнадесет години, младото момиче е простреляно в главата, пътувайки с учебния рейс. " Преди една година потеглих от къщи за учебно заведение и повече не се върнах. Прониза ме талибански патрон. Била съм изведена в безсъзнание от Пакистан със аероплан. Някои хора настояват, че в никакъв случай няма да се върна вкъщи, само че аз имам вяра с цялото си сърце, че това ще стане " - откъс от биографичната книга " Аз съм Малала ". Като по знамение Малала оживява след опита за ликвидиране. Атентатът против нея провокира необятен отзив както в Пакистан, по този начин и по целия свят. Тя се трансформира в знак на идеята си, че всяко момиче има правото на обучение. Доказва, че е по-силна от страха, който съперниците ѝ са се пробвали да внесат у нея.

 Днес Малала е най-младият притежател на Нобелова премия за мир и премията от Европейския парламент за независимост на мисълта " Сахаров ". Срещнала се е с доста международни персони на управителни постове, които са я подкрепили. Нейната история е оповестена в биографичната ѝ книга, а през февруари National Geographic Channel ще излъчат филм за нея. Малала продължава да се бори в името на своята идея, по-вдъхновена и окуражена от когато и да било.

 Тя е момиче, което ще остане в историята на света!

Инфо: www.highviewart.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР