Силата на вятъра, духащ в Северна Европа, е намаляла средно

...
Силата на вятъра, духащ в Северна Европа, е намаляла средно
Коментари Харесай

Производството на вятърна електроенергия в Европа е застрашено

Силата напразно, духащ в Северна Европа, е намаляла приблизително с 15% тук-там тази година, съгласно данни, събрани от самостоятелната група за моделиране на времето Vortex. Причината е неразбираема, споделят учените, само че едно допустимо пояснение е събитие, наречено " световно затихване ". Затихването съставлява понижаване на междинната повърхностна скорост напразно заради изменението на климата.

" Тенденциите в скоростта напразно наоколо до повърхността по целия свят сочат, че ветровете като цяло са отслабнали над сушата през последните няколко десетилетия, споделя Пол Уилямс, професор по атмосферни науки в University of Reading. Това допуска, че явлението е част от същинска дълготрайна наклонност, не циклична колебливост. "

Едно от обясненията може да бъде, че " изменението на климата затопля полюсите по-бързо от тропиците в долните пластове на атмосферата ", означи Уилямс. Това би довело до понижаване на топлинния вятър на ниски надморски височини.

Прогнозите на Междуправителствената група на Организация на обединените нации по изменението на климата поддържат тази наклонност. Очаква се скоростта напразно над Западна, Централна и Северна Европа да спадне с 10% през летните месеци до 2100 година, въз основа на стопляне от 1.5° С над прединдустриалните равнища.
Проблем за възобновимата сила
По-малкото вятър има директно влияние върху количеството електрическа енергия, което може да се генерира от многото вятърни паркове в цяла Европа. През март тази година Англия претърпя най-дългия интервал на ниска мощ напразно от повече от десетилетие насам.

Изходната мощ като % от общия конфигуриран потенциал е била приблизително едвам 11% сред 26 февруари и 8 март, съгласно енергийната компания Drax. На 6 септември във Англия вятърът е обезпечил едвам 2.5% от производството на електрическа енергия в съпоставяне със приблизително 18% през последната година. Това докара до включването на една от последните останали електроцентрали в страната, с цел да се компенсира дефицитът.

Тенденцията заплашва обещанието на Лондон производството на електрическа енергия да бъде неутрално във връзка с въглерода до 2035 година, защото разчита на изкопаеми горива за допълнение на енергийните си потребности.

Газът обезпечава към 40% от общото произвеждане на електрическа енергия във Англия. Цената на суровината доближи рекордни равнища поради скока в търсенето поради световното възобновяване от пандемията и по-ниските от нормалните европейски ресурси в газохранилищата.

Въпреки спада на вятърната сила, анализът на самостоятелния Център за проучване на силата и чистия въздух откри, че производството на електрическа енергия от източници с нулеви въглеродни излъчвания е икономисало сметки за газ в размер 33 милиарда евро в целия Европейски Съюз.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Право 2 Икономика 3 Вечерни вести 1 Икономика 2 Енергетика 3 Право 1 Технологии 2 Енергетика 3 Енергетика
Силата напразно, духащ в Северна Европа, е намаляла приблизително с 15% тук-там тази година, съгласно данни, събрани от самостоятелната група за моделиране на времето Vortex. Причината е неразбираема, споделят учените, само че едно допустимо пояснение е събитие, наречено " световно затихване ". Затихването съставлява понижаване на междинната повърхностна скорост напразно заради изменението на климата. " Тенденциите в скоростта напразно наоколо до повърхността по целия свят сочат, че ветровете като цяло са отслабнали над сушата през последните няколко десетилетия, споделя Пол Уилямс, професор по атмосферни науки в University of Reading. Това допуска, че явлението е част от същинска дълготрайна наклонност, не циклична колебливост. "
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Свят
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР