Силата на мисълта ни позволява да се почувстваме по-добре, само

...
Силата на мисълта ни позволява да се почувстваме по-добре, само
Коментари Харесай

Какво е Ноцебо и как да използваме правилно силата ни мисълта си?

Силата на мисълта ни разрешава да се почувстваме по-добре, единствено тъй като сме повярвали в това. Пропускаме, обаче, че съществува и контрапункт.

Ноцебо е отражение на убеждението, че нещо не ни е наред. Убеждението, че сме в неволя или ще пострадаме. Че сме заболели или ще се разболеем от нещо, написа уеб сайтът Новото знание. И дава рецаптата по какъв начин да използваме вярно силата на мисълта си.
-->
Мисълта, че в никакъв случай няма да успеем да реализираме или създадем нещо, което желаем. Но какъв брой нездравословно е това за нашето схващане, дали си задаваме този въпрос?

Невропластика – науката за редизайн на мозъка

През последните 20 години се научава от ден на ден и повече за човешкия мозък.

Вече можем сигурно да кажем, че е допустимо във всяка възраст да му създадем редизайн, като дизайнерите да сме самите ние.

Да, приказваме още веднъж за силата на мисълта, само че и освен. Ще се спрем на отрицателната мощ на ежедневното недоволство и мрънкане.

Ще обърнем внимание на вътрешните бариери и клопки, които сами си залагаме, вярвайки, че ни следва неуспех.

Това са все неща от спектъра на невропластиката – термин, изобразяващ способността на мозъка да трансформира личния си градеж и функционалности посредством мисъл и деяние.

Силата на Ноцебо

Ноцебо работи идентично с плацебо резултата.

Когато човек получи захарно хапче, само че с уточненията, че то има извънредно мощни и неприятни странични резултати, ноцебо спомага той в действителност да ги преживее.

Ето до какви заключения е достигнал професор Джон Кели от Харвард. Той е зам.-директор на здравна стратегия, която учи лечебните свойства на плацебо:

„ Това е силата на въображението. Ако помолите някого да си показа образна сцена в съзнанието си, може да се види на ядрено-магнитен резонанс, че частите на мозъка, които се занимават с визуализирането, се задействат.

Ако кажете на човек да си показа, че прави някаква физическа интензивност, ще видите, че се задейства тази част от мозъчната кора, която дава отговор за придвижванията.

По същия метод може просто да си представяте, че изпитвате паника или болежка, с цел да се случи това в действителност. “

Етични алтернативи

Много лекари към този момент считат, че едно от най-големите медицински закононарушения е мнението, което постоянно се дава на терминално заболели: „ Остава ви толкоз години/месеци живот. “

Практиката открива голям брой случаи на здрави пациенти, които са получили неверна диагноза, само че са възприели държанието и положението на заболяването, която са им приписали.

След като към този момент е ясно, че ноцебо не просто се случва, само че и се случва постоянно, пред лекарите и медицинските сестри се изправя въпросът до каква степен вредят, когато уведомяват пациентите си за възможни странични резултати или отрицателен процес на болестта.

Ако осведомят пациентите за евентуалните опасности и негативните странични резултати на обещано лекуване.

Радиация, химиотерапия, хирургия, медикаменти, пациентите може да повярват, че ще получат тези неприятни резултати – и това да се трансформира в самореализиращо се знамение.

Но какво се случва в противоположната обстановка?

Когато включим в деяние интензивно положително държание и мисъл като че ли надълбоко от нас извира мощ за живот невидимите сили се включват в нашето излекуване.

Медицината е цялостна с образци по тематиката. Но и до през днешния ден няма своето публично мнение по какъв начин ние ставаме създатели на личното си оздравяване…
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР