Силата на любовта и на какво е способна тя? Какво, всъщност,

...
Силата на любовта и на какво е способна тя?
Какво, всъщност,
Коментари Харесай

Силата на любовта и на какво е способна тя

Силата на любовта и на какво е способна тя?

Какво, в действителност, значи силата на любовта?

Всеки един от нас по собствен личен метод си изяснява що е то силата на любовта. Например, психолозите дават следните пояснения: в случай че една жена е изпълнена със страхове, то тя ще желае нейният обичан да бъде нейната непробиваема цитадела. Човек, който е бил излъчен доста пъти, ще изисква доверие в колегата си и ще има вяра, че привързаността е знак на преданост и лоялност. За един разгорещен млад мъж това определение ще бъде неговата подготвеност за нов героизъм. Любовта ще въодушеви художника да сътвори най-великия шедьовър на изкуството и така нататък

 силата на любовта

Каква е силата на любовта сред мъжа и дамата?

Представителките на нежния пол дават всичко от себе си на колегата си, издигайки го на по-високо равнище от самите тях, вдъхновявайки го за нови и по-високи достижения – това е силата на женската обич. С голямата мощ на любовта едно влюбено момиче може да излекува болните, да повдигне унилите, да вдъхне убеденост на обичания си, че той е най-хубавият и най-способния мъж на света.

Силата на любовта: родител-дете.

В инстинкта на природата  се крие силата на безусловната обич на майката към нейното дете. Ако при животните такова предпочитание за поколение остава на равнище инстинкт, индивидът в своето настойчиво развиване е издигнал майчината обич към детето си до съвсем божествено равнище.

Всеотдайността на майката към бебето доближава до неизмерими граници. Майката ще се жертва, с цел да избави живота на детето си, това свято възприятие, като предпазен пашкул, го пази през целия му живот.

Деца израснали лишени от майчината грижа и обич изпитват усложнения в живота, тъй като е съвсем невероятно някой различен да запълни отворената празнота от неналичието на майчините усеща. Малкият човек привиква с обстоятелството, че светът е положително място за живеене, където е уютно и комфортно, където има майка, която постоянно ще го пази, храни, топли и успокоява.

 силата на любовта

Има ли силата на любовта равнище на измеримост?

Ако силата на електрическото напрежение се мери с амперметър, напрежението с волтметър, тогава по какъв начин да измерим силата на любовта? Ако любовта е толкоз мощно, мощно, а даже от време на време нечовешко възприятие, не би трябвало ли да има някакви мерни единици? Би било отлично, в случай че имаше устройство, което да се приложи на човек и да се види, дали те обича или не и с каква стойност.

Е, такова устройство още не е изобретено, тъй като възприятията и страстите на човек са нещо доста непостоянно и знакът за силата на любовната обвързаност може да се трансформира, освен с години, само че и с дни. Понякога, даже не може да се каже дали обичаш или не.

Как да почувствате силата на любовта?

Намирането на силата на любовта е допустимо по доста способи. Духовните водачи ще ви посъветват, че можете да оставите това възприятие в сърцето си, в случай че осъзнаете своето хармонично общуване с природата, приемайки, а не отхвърляйки всичко, което съществува на Земята. Има доста способи, които разрешават да почувствате единение с всичко на този свят или можете да запазите неограничена обич към един единствен човек в сърцето ви.

Почти всеки има спомен от първите си тинейджърски усеща, които са избухнали като вулкан в сърцето, залели като потоп, помитайки всички предходни вярвания по пътя си, ограничавайки заобикалящата действителност до един човек, само че увеличавайки вътрешната същина на този човек до размера на Вселената. Ние придобиваме способността да се влюбваме още в ранна детска възраст, а по-късно, когато пораснем, нейната мощ и обекти на приложение варират и се трансформират.

За лечебната мощ на любовта

Възможно ли е любовта да лекува, като по знамение? Лечение с деликатност, безрезервност, обич – това е всепобеждаващата мощ на любовта и в този случай на помощ идва науката. В своите опити учените са достигнали до извода, че дребните маймуни, лишени от майчина топлота, се развиват по-зле и боледуват по-често от тези, които не са били отделени от родителя си.

В литературно произведение е разказан замайващ образец, за това по какъв начин майка лекувала безнадеждно болния си наследник. Тя го притискала към гърдите си, като по този метод, съгласно писателя тя му „ вдъхнала живителни сили “, с помощта на което момчето имало сили да се пребори за живота си.

 силата на любовта

Силата на любовта и вярата

Каква е божествената мощ на любовта? От позиция на вярата, Бог е обич и Той съществува безпределно и безкрайно, разпространявайки, в Своята безгранична благосклонност, Своята божествена мощ върху всички живи същества. Любовта разрешава всичко основано от Бога да съществува във всякаква форма и проявяване, тъй като тя е дала на индивида правото на избор и свободната воля.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР