Сигурността на вота е напълно гарантирана, българските избирателите не трябва

...
Сигурността на вота е напълно гарантирана, българските избирателите не трябва
Коментари Харесай

Донев: Кабинетът е готов за изборите, сигурността на вота е гарантирана

Сигурността на вота е изцяло обезпечена, българските гласоподавателите не би трябвало да се тормозят от хибридните закани. В това увери служебният министър председател Гълъб Донев дни преди изборите на 2 април. 

Всички изборни секции ще бъдат охранявани от органите на Министерство на вътрешните работи още 24 часа преди изборите, сподели още той. 

" В деня на самия избор органите на Министерство на вътрешните работи ще реализират защита на съответните секционни изборни комисии, тъй че българските гласоподаватели не би трябвало да се тормозят за сигурността си по време на вота ", съобщи Донев. 

Във връзка с бомбените закани, служебният министър председател акцентира, че те най-вероятно не целят да смъкват изборната интензивност. 

" Целта е напълно друга, да се сътвори суматоха и боязън у българските жители. Защото те започнаха към учебните заведения. Всички прилежащи страни от района на Балканите са понасяли сходен вид хибридни закани по имейл. Всички те са се оказвали фиктивни и подправени ", посочи Гълъб Донев.  

„ С моя заповед е основана междуведомствена работна група, която да създаде съответния протокол за реакция и информация за слагане на взривни устройства, който протокол е подготвен. Той ще бъде прибавен “, сподели още служебният министър председател и уточни, че институциите са положили всички старания образователният развой да стартира и да се реализира обикновено през идната седмица.

Във връзка с изборите служебният министър-председател изрази вяра, че идващият определен парламент ще успее да излъчи ръководство на страната. Ако това не се случи, има конституционна процедура, разяснява още той. Донев напомни, че в случай че още веднъж се стигне до длъжностен кабинет, в пълномощията на президента на страната ще бъде да уточни идващия длъжностен министър председател.
https://www.facebook.com/novanewstv/videos/106454955745784
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР