Сигурно ви е омръзнало от съвети от типа - за

...
Сигурно ви е омръзнало от съвети от типа - за
Коментари Харесай

8 парадоксални здравни съвета, които работят

Сигурно ви е омръзнало от препоръки от вида - с цел да свалите килограми, би трябвало да спортувате и да се храните здравословно, с цел да сте енергични – би трябвало добре да се наспивате и така нататък Верни са, само че по-интересни са парадоксалните здравни препоръки, които в действителност работят.

1. Яжте повече, в случай че желаете да поглъщате по-малко

Ако вярвате, че ще слабеете, когато залъгвате глада с крекери или сухари, които са единствено 100 ккал, доста грешите. По-скоро ще сте още по-гладни. Малкото количество въглехидрати провокира внезапен пик на глюкозата в кръвта и не след дълго още веднъж ще ви се приискат още въглехидрати. Вместо сухари, изяжте парче сирене и ябълка. Съдържат малко повече калории, само че също и целулоза и белтъчини, които по-дълго поддържат възприятието за насищане. Така няма да огладнявате постоянно и ще поемате по-малко калории на ден.

2. Пийте кафе, за по-добър сън

Японски откриватели са открили, че хората, които подремват за 20 минути незабавно след приема на 200 мг кофеин (около 1-2 къси кафета) по-късно са по-бодри и по-добре се оправят с компютърни проби, спрямо тези, които просто са подремнали без да пият кафе. Тайната е в това, че кофеинът стартира да работи сега, в който човек се разсъни след 20-минутния отдих. Кофеинът попречва натрупването в мозъка на аденозин, чието произвеждане се усилва, колкото по-дълго бодърстваме и ни кара да се усещаме изтощени. Кратката дневна сънливост освобождава мозъка от аденозина, а кофеин блокира неговото деяние и усилва ободряващия резултат на съня.

3. За здрави зъби, не ги мийте след хранене

Знаем правилото, че зъбите наложително би трябвало да се мият заран и вечер, и, целесъобразно – след всяко хранене. Но в случай че го извършите незабавно откакто сте яли или пили нещо, изключително в случай че храната или напитката са били кисели, ще увредите зъбния гланц. Цитрусите, доматите, ябълките, спортните тонизиращи и газираните питиета съдържат киселини, които размекват зъбния гланц и търкането с четката в подобен миг му нанася механични увреждания. Стоматолозите поучават зъбите да се почистват най-рано 30-60 минути след хранене.

4. Не пийте енергийни питиета, в случай че сте изтощени

Да, в тях се съдържа 5 пъти повече кофеин, в сравнение с в кафето и провокират прилив на сили и сила. Но за сметка на извънредно неприятни странични резултати като нервност, раздразнителност, учестен пулс. Освен това множеството енергийни питиета съдържат таурин – мощен стимулатор на нервната система и до 50 година захар на опаковка ( съвсем 13 чаени лъжичи!). Това води до бързо повишение на равнищата на кръвната захар и мощен прилив на сила, който обаче доста бързо отминава и вие стартирате да се чувствате разрушени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР