Сигурно сте виждали култовите снимки да циркулират из социалните мрежи.

...
Сигурно сте виждали култовите снимки да циркулират из социалните мрежи.
Коментари Харесай

Facebook трие култовата страница “О, спомняте ли си, госпожо” заради сигнали на “доброжелатели”

Сигурно сте виждали паметните фотоси да циркулират из обществените мрежи. Страницата “О, спомняте ли си госпожо ” стана изключително известна през последните няколко месеца. Но в този момент е напът да изчезне.
Фотосите Веселин Боришев, фотографа на ClubZ, напомнят някои позабравени, само че значими моменти от публичната и политическата сцена у нас. В страницата Боришев разгласява публикува фотоси от близкото и далечното минало, най-вече на политически лица и лица, емблематични за прехода, като паралел с днешните събития, в които те вземат участие.

След сигнали на “доброжелатели” обаче материалите в нея са били счетени като нарушаващи разпоредбите на Фейсбук. “О, спомняте ли си госпожо” е била докладвана 16 пъти. Една от аргументите за предизвестието е оповестена от дълго време фотография на премиера Бойко Борисов, който през 2011 година Боришев е снимал по какъв начин сади дърво. Авторът е добавил текст от себе си - на немски - " Трудът освобождава”. Препратката е явна - към едно от не напълно отдавнашните изявления на премиера, който без да желае цитира надписът върху концлагерите в нацистка Германия.

Преди няколко седмици с фотографа Боришев се свързал и юрист на някогашна министърка на Борисов, която се била почувствала наранена от нейна фотография в " О, спомняте ли си, госпожо ". Той изискал от Боришев да смъкна обявата. Боришев погледнал за коя фотография става въпрос, решил, че тя няма никакво обидно или друго сходно наличие, и отказал да я смъкна. След което юристът оповестил, че ексминистърката ще си търси правата в съда.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР