Сигурно е по-лесно да отговаряш на една подредена пресконференция, на

...
Сигурно е по-лесно да отговаряш на една подредена пресконференция, на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Случилото се е пореден удар по парламентаризма и стъпка към диктатура

„ Сигурно е по-лесно да отговаряш на една подредена конференция, на която нямаш съпротива. Да закрием Народното събрание и страната към този момент да се ръководи с конференции – не мога да приема това ", съобщи в предаването " Лице в лице " по bTV водачът на БСП Корнелия Нинова. " Случилото се през днешния ден е следващ удар по парламентаризма и стъпка към тирания. С отхвърли си Борисов да пристигна в Народното събрание, той се подигра с доста хора “, безапелационна бе тя.
" Решенията на ръководещите основават голямо напрежение у хората – през днешния ден с маски, на следващия ден без маски, пазарите през днешния ден ги отваряме, на следващия ден – затваряме “, добави тя. „ Силата на едно ръководство си проличава най-много в рецесии. Нека се съпоставим с другите европейски страни, там да виждате подобен безпорядък? Европейските водачи приказват, че ще се оправим дружно. Нашият водач споделя - стойте у дома, не излизайте, идват катафалките, хладилни камиони, чували за трупове, морги. Това е непрекъснато всяване на боязън и суматоха, непрекъснато мачкане на душeвността на хората, с цел да стоят подчинени и да не знаят какво се случва. Не може лидер на нация да се държи по този начин в рецесия “, добави водачът на Българска социалистическа партия и даде за образец снощната конференция във връзка пожарът край Чернобил. 
На въпрос дали въпреки всичко този метод на говорене не е ненапълно оневинен, защото се вижда, че хората не са се съобразили с ограниченията и са пробвали да излъжат системата, Корнелия Нинова отговори, че казусът е по-скоро в неналичието на доверие. „ Защо не се преценяват с това, което им се споделя? Защото нямат доверие в институциите. Можем да забележим, че в останалите европейски страни хората имат вяра, а тук ръководещите заран приказват едно, на обяд друго, вечер трето. Ако хората имаха вяра, евентуално щяха да се държат по-отговорно “, добави тя.
Тя прикани за явен стопански и обществен проект за излизане на България от рецесията, като даде за образец прилежащите страни, в които се предлага безплатна и безрезервна помощ на хората, а тук поддръжката е под формата на заеми, които би трябвало да се връщат. Според нея от Българска социалистическа партия са предложили различен пакет от ограничения, който е включвал даването на една минимална заплата дружно с осигуровките за всички, които са в неплатен отпуск. Корнелия Нинова уточни, че част от тези средства биха могли да дойдат от краткотрайното заледяване на плановете за рационализация на армията и парите да се пренасочат към засегнатите от рецесията хора. Тя добави, че Българска социалистическа партия би подкрепила тегленето на заем, само че това би трябвало да стане след цялостен разбор на фактическото положение на бюджета на страната, какъвто все още не е даден. Според нея ръководещите са поискали празен чек за 10 милиарда лв., като все още не е ясно по какъв начин ще бъдат изразходвани възможните заеми.
Лидерът на Българска социалистическа партия изрече и съболезнования към фамилията на Милен Цветков. " Много самоуверен човек, ние през 2018, когато го освободиха, го защитихме в Народното събрание с декларация, тъй като става въпрос за кардинални неща - свободата на словото и цензурата. Поставя въпрос за безотговорност, за чудовищното събитие опиати в България, за лобизъм. За законодателство, което единствено преди четири месеца ГЕРБ предложи да се понижат присъдите на дрогирани водачи.  Все огромни въпроси, които са оставили в хората въпроси от липса на правдивост ", добави Корнелия Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР