Сигурно, 100 % действащо лечение на грипа и простудните заболявания

...
Сигурно, 100 % действащо лечение на грипа и простудните заболявания
Коментари Харесай

8 начина да се предпазим от грип и простудни заболявания

Сигурно, 100 % настоящо лекуване на грипа и простудните болести към момента няма. Затова, когато се простудим и потърсим лекарска помощ, ни предписват лекарства и способи за справяне с обособените признаци – хрема, главоболие, зачервено гърло, кашлица. Болният човек е притежател на вируса и източник на болест за близките. Бацилите се намират във въздуха, по другите повърхности и в телесните течности на организма – назални тайни, сълзи и слюнка. Различните хора са податливи в друга степен на инфекциите. Има такива, чийто организъм е с нараснала имунна отбрана и те по-трудно се заразяват, само че има и други, за които е задоволително да се допрян единствено до ръката на болен, с цел да прилепят вируса. Най-сигурният вид да не се разболяваме е предпазването. Ето по какъв начин в 8 стъпки:

1.Редовно мийте ръцете.
По-голяма част от вирусите се популяризират чрез директен контакт. Още от деца са ни учили, когато кихаме и кашляме, да слагаме ръка пред устата си. Но доста от нас са виждали да вземем за пример заболели в публичния превоз, които откакто кихнат в шепа, се хващат за дръжката на седалката. Там след това ще се хване и здрав човек – и ето още един инфектиран. Микробите не престават да живеят няколко часа, откакто изоставен човешкия организъм. В това време те са дейни и могат да предизвикват болести. Затова честото миене на ръцете с вода и сапун е изключително значимо. Ако сега не разполагате с течаща вода и препарат, може да се употребяват мокри кърпички.

2.Не кихайте и не кашляйте в длан. Използвайте кърпичка.
Изхвърлените вируси остават на ръката, а по-късно полепват по повърхностите, които са допрени. След директния контакт, това е другият вид за разпространяване на болестта. Ако нямате кърпичка на разположение, е по-добре да кихнете във високата яка на палтото си или в сгъвката на лакътя си. Тази част от тялото не се употребява за опора и по тази причина няма да разпространите вируса. Съобразявайки се с тези фактори, е добре да внимаваме какви повърхности пипаме, като ограничим до най-малко докосванията до евентуално нечисти движимости.

3.Пийте повече течности.
Необходимата доза дневен банкет на вода за един възрастен е 2 литра. Чрез отделителната система човек изхвърля най-вече нездравословни субстанции и отрови. Цветът на урината е един от най-сигурните знаци за това дали приемате задоволително течности. Ако тя е по-скоро жълта, в сравнение с транспарантна, би трябвало да увеличите одобряваното количество.

4.Спортувайте.
Физическите извършения са значими освен за общия тонус на духа и тялото. Когато спортуваме, се изпотяваме и нездравословните бактерии се водят през порите. Движението и вярното дишане ускоряват имунната система, която прави организма по-устойчив на болести.

5.Яжте цветни плодове и зеленчуци.
Колкото по-ярко са оцветени плодовете и зеленчуците, които хапваме, толкоз по-голяма е изгодата им за здравето ни. Цветовете на плодовете и зеленчуците приказват за съществуването на витамини и скъпи вторични растителни субстанции (фитамини). Каротинът от морковите, чушките и тиквите се трансформира във витамин А в човешкото тяло. Колкото по-наситен колорит има плодът, толкоз той е по-полезен за организма. Черната ряпа е по-полезна от бялата; аленият лук от белия, броколито от карфиола.

6.Проветрявайте постоянно.
Циркулацията на въздуха е потребна за общия тонус на тялото, а също така чистият въздух се затопля по-лесно от застоялия. Свежият въздух подсигурява здрави дробове. Освен да се проветрява постоянно, целесъобразни са и разходките измежду дървета – в парка, планината.

7.Дезинфекцирайте стаите.
Освен с разнообразни почистващи препарати, помещението може да се дезинфекцира и с оцет. В съд се налива към ½ литър и се поставя на котлона. Когато кипне, котлонът се изключва и капакът на тенджерата се маха. Оставя се парата от кипналия оцет да се отделя в продължение на 20 минути. Отдалечените ъгълчета се дезинфекцират като тенджерата се носи на място и парата се разпръсква с ръка или с повърхност, служеща като ветрило. Задължително е да се почиства доста добре, откакто домашният любим е воден на разходка – както неговите лапички, по този начин и подовете.

8.Повече светлина.
През зимните дни, когато се стъмва все по-рано, неналичието на светлина оказва непроменяемо влияние както физически, по този начин и душевен. Не инцидентно, хората живеещи в северните страни, където дневната светлина е по-оскъдна, по-често страдат от депресии. Осигурете си повече светлина, като прекарвате повече време на открито, като включвате повече и по-силни осветителни тела в дома си, палите свещи или огън в камината.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР