Сигурна съм, че не съществува дете, което да не е

...
Сигурна съм, че не съществува дете, което да не е
Коментари Харесай

10 неща, които трябва да знаеш, преди да си вземеш кученце

Сигурна съм, че не съществува дете, което да не е мрънкало по какъв начин желае домакински любим. Обещава, че ще се грижи за него, без да знае защо иде тирада. Това най-често е кученце – първият другар на индивида.

И като огромни някои от нас прибягнаха към това да си вземат животинче. Я рибки, я зайче – любимци, неизискващи прекомерно огромно внимание. Но тези от нас, които имат кученце, могат да потвърдят, че въобще не е толкоз елементарно да живееш с дете, което в никакъв случай не пораства.

За феновете на животните и за обмислящите тази стъпка в живота си, сме подготвили 10 неща, които наложително да запомните за бъдещото кученце във вашия дом.

1. Дом и подобаваща среда

Сигурно в този момент ще си помислите: „ Че какво му е на моя двустаен апартамент, съвършен е за немска овчарка “. Много е значимо да преценим рационално опциите си, преди да вземем домашния любим. Ежедневно сме очевидци по какъв начин неприятни хора хвърлят на улицата животинките си единствено тъй като им е омръзнало да се занимават с тях – основават им доста грижи и проблеми. За кучето е значима средата, в която ще бъде отгледано. Вземете му лично легълце, в което да си ляга вечер, осигурете удобствата, които бихте обезпечили на самите вас. Все отново то е живо създание, което също има потребност от персонално пространство, лично място за отдих, играчки. И не забравяйте най-важното – няма по какъв начин да гледате огромно куче в стеснен апартамент. Животното няма да се усеща на място, тъй като физически пространството за живот ще му е малко. Също не забравяйте какъв брой по-чувствително е тяхното подушване – изхвърлете мощните ароматизатори, с цел да не го стресирате.

2. Храна

Включваме храната като обособена точка. Мнозина не помнят какъв брой е значима диетата на кучето и стартират да го хранят с човешките лакомства от масата. Както ние не сме пригодени да хапваме гранули, по този начин и за вашето кученце не е хубаво да употребява всичките плодове, зеленчуци и хапки, които му даваме, тъй като ни е жалост, че ни гледа в устата. Ако ще ви улесни, затворете го в другата стая по време на вечеря, а след това го наградете с кучешко лакомство. Без да желаеме, можем да причиним сериозен проблем на домашния си любим, в случай че не го храним с подобаващите артикули за него.

3. Грумър

Колкото и да си мислите, че ставате за фризьори, не инцидентно съществува специалност, ангажирана напълно с поддържането на прическите на домашните ни любимци. Грумърите знаят верния метод да подстрижат кучетата ви, без да им навредят по никакъв метод или да ги създадат да наподобяват смешни, в случай че се притеснявате за външния тип. Разбира се, грижата у дома е преди всичко. Няма по какъв начин да занесете животинчето в безстопанствен тип, цялото мръсно, със заплетени отпадъци по козината, само че въпреки всичко – въздържайте се от произволи с прическите. На вас надали ще ви бъде прелестно ваш другар да ви подстригва и оформя, без да ви позволява даже един път да отидете на коафьор.

4. Поддържане у дома

Здравето би трябвало да е преди всичко, като че ли се грижите за детето си. Както по-рано загатнах – това е бебе, което просто си остава бебе до края на живота си. Правилната поддръжка на здравето у дома ще улесни както вашия живот, по този начин и този на кученцето. Почиствайте постоянно очичките му, вземете му кучешка паста за зъби, с цел да почиствате и зъбите, къпете го с кучешка козметика постоянно.

 10 неща, които би трябвало да знаеш, преди да си вземеш кученце

5. Ваксини и обезпаразитяване

За да нямате проблеми със взаимния живот, е доста значимо да не забравяте да резервирате постоянно часовете за имунизация. Защитата от вредители е стъпката, която никой в никакъв случай не трябва да пропуща. Консултирайте се с ветеринар за всички ваксини, от които вашето кученце има потребност, не пропускайте цикъла на инжекциите, поговорете със експерт за евентуалните паразити, които кученцето ви може да има или да прихване от някъде другаде. Добре обмислете разновидността и за кастрирането – това е решене, което би трябвало да вземете независимо и добре да претеглите изгодите и вредите от него.

6. Обучение

Когато пристигна в дома ви, кученцето нормално е още малко и няма построени съществени привички. Важно е да се означи, че би трябвало да бъдете извънредно търпеливи първоначално, тъй като сигурно животното ще направи доооста бели. Доброто държание зависи от стопанина. Както нас са ни възпитали нашите родители, по този начин и ние би трябвало да научим кучето да се държи съответно измежду хората, да върви до тоалетна на верните места. Дайте му опция да свикне с измененията и повтаряйте името му ясно, с цел да го научи бързо.

7. Разходки и спорт

Спорт и куче в едно изречение може би ще прозвучи несъвместимо, само че в действителност въобще не е по този начин. Домашният ви любим също има потребност да се движи, с цел да е здрав и потребен. Не подценявайте разходките, едвам се каже, че сте го извели на открито, с цел да си „ свърши работата “. Отделяйте от времето си да го извеждате измежду други кучета, на огромни пространства в кучешки паркове. Животинчето би трябвало да изразходи силата си на открито, с цел да е умерено у дома.

8. Игри и лакомства

Всяко живо създание се радва и е щастливо, когато получава премия. Можете да развихрите въображението си или да заимствате от ваши другари, които също имат домашни любимци, с цел да измислите забавни игри за вашето кученце. Съответно след това да го награждавате с лакомство. Чрез играта вие поддържате имунната му система, упражнявате команди, укрепвате връзката си с него и го пазите витално.

 10 неща, които би трябвало да знаеш, преди да си вземеш кученце

9. Дължината на каишката

Това е дребна детайлност, за която надали ще се досети всеки. Каишките на кучетата се трансформират в техния сателит за разходки. Представете си го като вашата обичана дреха, която толкоз доста обичате, че носите при всеки подобаващ мотив. Трябва да осигурим същия комфорт и на нашия домакински любим. Ако каишката е прекомерно къса, животинчето няма да се усеща добре, когато го извеждате. Уверете се, че сте създали верния избор.

10. Много обич и сила

Не на последно място би трябвало сами да прецените дали ще имате задоволително пристрастеност да отглеждате кученце. То се трансформира в неразривна част от вашия живот, член на фамилията, който постоянно ще желае грижа и доста, доста обич. Никога не подценявайте, тъй като и на вас няма да ви харесва да бъдете подценени. Играйте си с кученцето, грижете се за него по този начин, както бихте желали да се отнасят с вас. Награждавайте го, когато направи нещо положително, и понякога го наказвайте, когато сбърка. Но постоянно давайте цялата си обич в нещата, които вършиме с него и за него. Така другарството и годините, които ще прекарате дружно, ще бъдат пълноценни и прелестни!

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР