Сигурна, надеждна и много ефективна: така определят ваксината срещу COVID-19

...
Сигурна, надеждна и много ефективна: така определят ваксината срещу COVID-19
Коментари Харесай

Американски експерт: Препоръчвам на всички да се ваксинират!

Сигурна, надеждна и доста ефикасна: по този начин дефинират имунизацията против COVID-19 на BioNTech и Pfizer в американската Агенция за надзор на медикаментите. На този декор се множат експертните апели за всеобщо имунизиране.

Американската организация за надзор на храните и медикаментите FDA дефинира като сигурна имунизацията на BioNTech и Pfizer против ковид. Във вторник сертифициращият орган разгласи, че анализът на данните на 38 хиляди участници в клиничните тествания на препарата и 2-месечното наблюдаване не са посочили " никакви особени опасения по отношение на сигурността ", които биха могли да попречат на утвърждението на имунизацията. Освен това от FDA са удостоверили данните на двете фармацевтични компании, че тяхната ваксина обезпечава 95% отбрана.

На крачка от утвърждение

Германската компания BioNTech и американският ѝ сътрудник Pfizer внесоха на 20 ноември искане за допускане на имунизацията в Съединени американски щати, а този четвъртък се чака решението на FDA. Вчерашното известие на американския сертифициращ орган подсказва, че тази ваксина ще получи зелена светлина.

" Тагесшау " цитира ръководителката на отдела за ваксини в FDA Марион Грубер, която е германка по генезис, да споделя, че ще са нужни спомагателни данни, тъй като в тази ситуация става въпрос за издаване на незабавно позволение за изключителни обстановки. Но тя прибавя, че до момента не е видяла нещо, което да я тормози същински във връзка с имунизациите, които правят оценка сега.

FDA ревизира какъв брой сигурна и какъв брой ефикасна е имунизацията, както и какви странични въздействия са вероятни. Следва се правилото, че изгодата от нея би трябвало да е доста по-голяма от възможните опасности. Американските управляващи правят инспекцията въз основа на данните на производителите, само че и на лични разбори.

Особено второто Грубер акцентира на няколко пъти категорично. FDA разполага със лична методика, с която ревизира всички данни – процеса на производството, качествения надзор над продукта и резултатите от имунизирането на доброволците в Съединени американски щати, Бразилия и в Германия.

Опити за външно въздействие

Някои подлагат на критика FDA за това, че се е забавила с утвърждението на имунизацията – още повече, че Англия към този момент стартира да я употребява без да дочака утвърждението от Европейската организация по медикаментите ЕМА.

„ Опитваме се да не се поддаваме на никакъв външен напън. Ние си вършим работа, тъй като е доста значимо да подложим всички данни на най-щателна инспекция “, споделя по този мотив Грубер. Сегашният президент Доналд Тръмп е упорствал имунизацията да получи утвърждение още преди президентските избори, само че също не е съумял да сложи службата под напън.

" Ваксинирайте се! "

Марион Грубер е наясно, че в Европа има подозрения по отношение на сигурността на имунизацията. На въпрос какво би дала отговор на свои близки, в случай че я попитат дали имунизацията е безвредна, тя дава отговор по този начин: „ Бих им споделила, че подсигуряваме за сигурността и успеваемостта на имунизациите, които ще бъдат позволени със незабавно утвърждение. Хората могат да ни имат доверие. Препоръчвам на всеки да се имунизира! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР