Signature Bank беше затворена от регулаторите в САЩ в неделя.

...
Signature Bank беше затворена от регулаторите в САЩ в неделя.
Коментари Харесай

Регулаторите в САЩ затвориха и Signature Bank – трети фалит за седмица

Signature Bank беше затворена от регулаторите в Съединени американски щати в неделя. Това е в торият солиден банков банкрут за три дни и третата банка, която стопира активността си след колапса на SVB и криптобанката Silvergate , предават международните организации.

Базираната в Ню Йорк банка беше изправена пред рецесия на доверието, откакто в петък регулаторите поеха контрола върху SVB Financial Corp. Signature пострада откакто крипто секторът се срина и банковите регулатори започнаха строги ограничения против излагането на кредиторите на цифрови активи.

Signature Bank е третата най-голяма банка, която в миналото е изпадала в неплатежоспособност в Съединени американски щати след Silicon Valley Bank и Washington Mutual през 2008 година. Към края на предходната година Signature има активи за 110 милиарда $, което я подрежда на 29-та позиция измежду банките в Съединени американски щати. Финансовата институция има депозити за 88 милиарда $ и почти 8 9.7% не са застраховани от федералната организация Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC).

Членът на борда на Signature Барни Франк – някогашен конгресмен, който образува половината от финансовия закон на Дод-Франк след финансовата рецесия от 2008 година - сподели, че Signature е претърпяла евакуиране на депозити за милиарди долари в петък.

Най-големият банков банкрут от финансовата рецесия през 2008 година насам увеличи волатилността на активите, а ценообразуването за паричната политика на Федералния запас на Съединени американски щати (ФЕД) също бе доста променено.

Според взаимно изказване на Министерството на финансите, Фед и Федералната корпорация за обезпечаване на депозитите (FDIC) от неделя в ложителите в Silicon Valley Bank ще имат достъп до всичките си пари.

" Днес подхващаме решителни дейности за отбрана на американската стопанска система посредством подсилване на публичното доверие в нашата банкова система ", се споделя в взаимното изказване.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън взе отношение по въпроса, като съобщи, че министърът на финансите Джанет Йелън и шефът на Националния стопански съвет Брайън Дийс са работили старателно с банковите регулатори за решение на проблемите в Silicon Valley Bank и Signature Bank, като даде обещание, че това решение ще подсигурява, че парите на данъкоплатците няма да бъдат изложени на риск.

 
Американският народ и американският бизнес могат да имат убеденост, че банковите им депозити ще бъдат разполагаем, когато имат потребност от тях.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Днес стана ясно, че б ританският клон на банкрутиралия американски заемодател Silicon Valley Bank беше закупен от HSBC за 1 паунд (1,2 долара) в границите на избавителна договорка, оповестиха държавното управление и HSBC, предадено от Агенция Франс Прес.

Продажбата, следена от Английската централна банка и Министерството на финансите, се прави, откакто SVB се срина в петък, предизвиквайки суматоха във Англия във връзка с основните си клиенти в секторите на технологиите и науките.

" Silicon Valley Bank (UK) Ltd през днешния ден беше продадена на HSBC ", се споделя в изказване на държавното управление след трескави договаряния, за които се оповестява, че са водени от министър-председателя Риши Сунак.

Министърът на финансите Джереми Хънт добави, че не са забъркани никакви държавни парични средства, а всички депозити на клиенти са предпазени.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР