Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от

...
Сигналите от страна на инвеститори за неспазване на срокове от
Коментари Харесай

Извънредно! Главният архитект на София Здравко Здравков с умопомрачителни разкрития за кметицата на “Младост” Десислава Иванчева!

Сигналите от страна на вложители за неспазване на периоди от районната администрация на “Младост” са в три направления – необявяване на позволение за градеж, което е издадено от основния проектант, незаверяване на проекти за сигурност и проекти за ръководство на боклуци, както и неспазване на процедурите по оповестяване на градоустройствен проект.

Това сподели пред медии основният проектант на София Здравко Здравков в коментар по случая със арестувания кмет на “Младост” Десислава Иванчева, упрекната за взимане на рушвет в изключително огромни размери от строителен вложител, с цел да му бъде оповестено от администрацията разрешението за градеж.

Главният проектант изясни, че имало процедура в районната администрация на “Младост” да не се афишират разрешенията за градеж и да “седят и отлежават с месеци в кабинета на госпожа Иванчева”. Той добави, че откакто издаде позволение за градеж администрацията на районната община има 14-дневен период да го разгласи на заинтригуваните лица.

Здравков сподели още, че има поредност от забавени градоустройствени преписки, още веднъж изпратени за оповестяване, само че това не се случва и тези документи седят в администрацията.

Главният проектант съобщи, че има над 10 тъжби от вложители за забавени документи. Като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена информация на ръководителя на СОС Елен Герджиков.

Здравко Здравков добави, че от страна на кмета на ‘Младост” е имало “изключително нежелание” да се занимава с проблемите на региона и да се комуникира с администрацията на основния проектант.

Като регистрира, че връзката с Иванчева е била комплицирана за приемане на мнения, които са облечени в избрана законова форма. “Когато поемаш поръчки пред гласоподавателите, би трябвало да знаеш и по какъв начин да ги изпълниш”, сподели основният проектант, представен от Българска телеграфна агенция.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР