Сигналите от инвеститори за неспазване на срокове от районната администрация

...
Сигналите от инвеститори за неспазване на срокове от районната администрация
Коментари Харесай

Главният архитект на София обясни за практиките на Иванчева в Младост

Сигналите от вложители за неспазване на периоди от районната администрация на "Младост " са в три направления - необявяване на позволение за градеж, което е издадено от основния проектант, незаверяване на проекти за сигурност и проекти за ръководство на боклуци, както и неспазване на процедурите по оповестяване на градоустройствен проект.

ВИЖТЕ ЗРЕЛИЩНИЯТ АРЕСТ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Това изясни основният проектант на София Здравко Здравков за случая със арестувания кмет на "Младост " Десислава Иванчева упрекната за взимане на рушвет в изключително огромни размери от строителен вложител, с цел да бъде публично оповестено издаденото му позволение за градеж.

Арестуваха кмета на столичния регион "Младост " Десислава Иванчева

Адвокат за задържаните кметици: Изключително унизително

Прокурор Гешев: Иванчева желала 1,1 млн. евро, договорила 500 хиляди евро рушвет

Главният проектант на София изясни, че имало процедура в районната администрация на "Младост " да не се афишират разрешенията за градеж и да "седят и отлежават с месеци в кабинета на госпожа Иванчева ".

Той добави, че откакто издаде позволение за градеж администрацията на районната община има 14-дневен период да го разгласи на заинтригуваните лица.

Здравков сподели още, че има поредност от забавени градоустройствени преписки, още веднъж изпратени за оповестяване, само че това не се случва и тези документи седят в администрацията.

Той регистрира, че има повече от 10 тъжби от вложители за забавени документи. Като по тези случаи е сезирана Комисията по архитектура и е изпратена информация на ръководителя на СОС Елен Герджиков.

Здравко Здравков добави, че от страна на кмета на 'Младост " е имало "изключително отвращение " да се занимава с проблемите на региона и да се комуникира с администрацията на основния проектант на София.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram .
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР