Сигнали за кражби на медни електропроводници и два леки автомобили

...
Сигнали за кражби на медни електропроводници и два леки автомобили
Коментари Харесай

Задържаха петима за кражби на електропроводници и коли

Сигнали за обири на медни електропроводници и два леки коли са получени в ОДМВР-Сливен, оповестяват от полицията.

При първия случай известието в полицията било за кражба на съвсем 1000 метра медни ел. проводници от 4 междустълбия от мрежата на електроразпределителното сдружение на територията на новозагорското с. Новоселец.

10 дни по-късно, от с. Млекарево постъпил сходен сигнал - за осъществено в нощните часове посягане, при което с режещ инструмент били демонтирани и отнети към 420 метра меден проводник сред 4 стълба, а скоро по-късно и на към 740 метра - този път от ел. преносната мрежа на територията на сливенското с. Крушаре.

Малко по-късно в РУ-Нова Загора е обявено за открит в с. Омарчево аварирал и зарязан на лек автомобил " Опел Астра ", разгласен за търсене. Същия ден бил получен сигнал за липсващ автомобил от същата марка и от сливенското с. Биково, а в хода на следствието колата е открита в парцел в с. Мъдрец, община Гълъбово.

При следствието станало ясно, че опелът е употребен от причинителите на кражбите на проводници , с цел да се отдръпват от мястото на закононарушенията и да придвижват откраднатите кабели, само че претърпели пътен случай в прилежащото село Омарчево.

В рамките на два дни полицията открила причинителите - петима престъпно проявени поданици на котелското с. Градец. Мъжете, на възраст от 27 до 39 години, са арестувани, а при спомагателни огледи е открито, че те са направили кражбите в друго съучастничество.

Извършени са претърсвания, конфискувани са материални доказателства, които са предадени за експертизи. При разпитите петимата признали за стореното и разказали за метода на осъществяване на закононарушенията.

По време на следствието полицията е открила, че групата е правила закононарушения и на територията и на други регионални центрове в страната.

Работата по документирането и доказването на цялостната незаконна активност на лицата продължава.

Предстои внасяне на искане до съда за вземането на ограничения за неотклонение по отношение на арестуваните.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР