Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате! Човешкото

...
Сигнали при здравословни проблеми, които не бива да пренебрегвате! Човешкото
Коментари Харесай

Тревожни сигнали, които тялото ни изпраща

Сигнали при здравословни проблеми, които не трябва да пренебрегвате!

Човешкото тяло е една от най-сложните структури и, както всички комплицирани машини, непрекъснато изпраща сигнали, когато нещо не е наред. Често обаче сме склонни да пренебрегваме сигналите на нашето тяло.

Обърнете внимание на следните сигнали при здравословни проблеми!

Тъмни кръгове под очите
Тъмните кръгове под очите нормално се появяват при непълен сън. Препоръчително е да спите най-малко 7-8 часа всеки ден. Тъмните кръгове демонстрират и анемия. Ако тялото не създава задоволително червени кръвни кафези, зоната под очите ще има мрачен цвят.

Побеляване на пръстите
Ако пръстите ви постоянно побеляват, може би страдате от синдрома на Рейно. Това заболяване е обвързвано с проблеми с кръвообращението в крайниците, когато кръвоносните съдове не получават задоволително О2 и заради това побеляват. Върховете на пръстите изтръпват и кожата е съвсем мъчително напрегната.

Замъглено зрение
Това положение настава най-вече на мръкване. В този случай не можете да разпознаете вярно хората и разпознавате пътните знаци единствено от близко. Това може да е симптом на късогледство или астигматизъм.

Плаващи петна в очите
Точковидни или пръчковидни петна пред очите се появяват ненадейно. Ако това продължава повече от седмица, консултирайте се с офталмолог, защото това може да е признак на катаракта или други по-сериозни очни проблеми.

Постоянни конвулсии в стомаха
Ако постоянно се случва без въобще да сте гладни, безусловно посетете доктор.

Белеща се, сърбяща кожа
Това демонстрира, че тялото ви се нуждае от витамини. Ако се храните уравновесено, тялото ви бързо ще се възвърне. Ако обаче кожата ви се бели и сърби, потърсете доктор, тъй като може да става въпрос за сериозна гъбична зараза.

Загуба на подушване
С напредването на възрастта обонянието ви понижава, защото нервната ви система стартира да се утежнява. Но в случай че имате загуба на подушване в млада възраст, изключително за една нощ, консултирайте се със експерт. Това може да е и симптом на тежка простуда или вирусна зараза.

Трептящи клепачи
Ако клепачите ви трептят в продължение на няколко дни или седмици, това може да значи, че очите ви са претрупани. Ако това продължава няколко дни, консултирайте се с експерт. Това може да е и симптом за сериозен проблем с нервната система.

 Сигнали при здравословни проблеми, които не трябва да пренебрегвате

Вижте още: Трикове за разчистване

Шум в ушите
Много хора не придават изключително значение на шума в ушите, макар че това може да бъде признак за по-сериозен проблем. Посетете доктор, преди да получите по-тежка загуба на слуха.

 Сигнали при здравословни проблеми, които не трябва да пренебрегвате

Движеща се раменна става
Някои хора имат доста нестабилна раменна става, съвсем преносима. Това може да се дължи на обстоятелството, че просто сте родени с доста гъвкава раменна става или на някаква травма, която даже може към този момент да не си спомняте. За да предотвратите по-сериозно изместване, консултирайте се със експерт.

 Сигнали при здравословни проблеми, които не трябва да пренебрегвате
Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР