Сигнал за процедурни нарушения в конкурса за директор на Драматичен

...
Сигнал за процедурни нарушения в конкурса за директор на Драматичен
Коментари Харесай

Сигнал за процедурни нарушения в конкурса за директор на Драматичния театър в Русе

Сигнал за процедурни нарушавания в състезанието за шеф на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " в Русе е подал до Министерството на културата единият от претендентите и доскорошен началник на културния институт Орлин Дяков. 

Конкурсите за шефове на държавни културни институти, извършени в самия завършек на месец март, провокираха съществени кавги, един от които е с русенски адрес. До този миг в Министерството на културата и в Комисията по просвета и медии в Народното събрание са подадени шест възражения от претенденти и две - от членове на оценяващите комисиите против процедурата по желание на шефове на театри.

Конкурсът за избор на началник на русенския спектакъл " Сава Огнянов " трябваше да се организира през декември . Макар и с четири месеца закъснение на 30 март пред комисията се явиха трима претенденти - актрисата Дина Шошева, досегашният шеф Орлин Дяков и режисьорът Боян Иванов. Запознати настояват, че с най-вече точки е определен режисьорът Иванов. 

Макар че към момента няма публични резултати, досегашният шеф Орлин Дяков възразява против метода на осъществяване на състезанието .

Той сподели пред медиите оценъчна карта, на която ясно се вижда по какъв начин са преработени и добавяни числа и по този начин вместо цифрата 76 се е получило 176 или вместо тройка - осмица в интерес на претендент.

" За мене това е извънредно нарушаване ", изрично заяви Орлин Дяков.

Всички, които са възразили против процедурата, упорстват състезанията да бъдат анулирани и да се разгласят нови.

Репортаж на Ася Пенчева в предаването " Хоризонт до обед " можете да чуете от звуковия файл.

 Драматичният спектакъл в Русе
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР