Сигнал за приети в сливенската педиатрия деца без родител и

...
Сигнал за приети в сливенската педиатрия деца без родител и
Коментари Харесай

Проверяват сигнал за връзвани деца в педиатрията в Сливен

Сигнал за признати в сливенската педиатрия деца без родител и вързани за кошарите беше оповестен в обществените мрежи. Постът е на жена, която е с детето си в отделението и е станала очевидец на протичащото се. От болничното заведение е назначена вътрешна инспекция.

Мария Георгиева е с детето си в педиатрията на регионалната болница в Сливен. Тя твърди, че част от бебетата в отделението са без родител и са вързани за кошарите. В неделя против понеделник е станала очевидец на нечовешко отношение от страна на медицинския личен състав към признати за лекуване бебета.

Връзването на бебета е процедура, когато са на системи, се споделя в публикувана писмена позиция на регионалната болница. Деца без родител се одобряват, единствено когато майката би трябвало да се грижи за другите си деца. Не били редки и случаите, когато децата са оставяни в отделението с месеци след излекуването им, показват още от болничното заведение. Оттам настояват, че детското поделение е извънредно натоварено, с привършен потенциал и понижен състав поради COVID-19.

Назначена е вътрешна инспекция. Проверка се прави и от други институции.

" Ние се самосезирахме. Определен е екип, който ще извърши инспекция на място и ще излезем със мнение по отношение на случая на дете в риск ", съобщи Ваньо Матев, шеф на Дирекция „ Социално подкрепяне " в Сливен.

До седмица се чакат резултатите от назначените инспекции по случая.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР