Сигнал за огромни диги от пясък на плажа на Слънчев

...
Сигнал за огромни диги от пясък на плажа на Слънчев
Коментари Харесай

Огромни диги от пясък на плажа на Слънчев бряг


Сигнал за големи насипи от пясък на плажа на Слънчев бряг и паника за нов противозаконен градеж изпрати Десислава Генева на място.

Тя видя безкрайна пясъчна дига, дълга колкото самия плаж и висока над 2 метра.

Такива насипи има по множеството плажове на Южното Черноморие.

Миналата година регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова забрани нарушаването на целостта на крайбрежната плажна линия.

Тази заповед продължава да стои на уеб страницата на Областната администрация, която също получава сигнали за дигите. Запитване е изпратено и до Министерството на туризма, и до районната екоинспекция. До момента обаче отговор няма, а виновните институции към момента не са създали инспекция.

С просто око обаче се вижда, че за тези насипи е било нужна тежка техника, която да загребе пясъка.

bTV не съумя да се свърже с концесионера на плажа в Слънчев бряг, само че беседва с Асоциацията на концесионерите на морски плажове.

Те обясниха, че построяването на подобен вид насипи е международна процедура – с цел да бъдат непокътнати плажните линии от огромните талази, които ги резервират. Концесионерите били длъжни да опазват размера на пясъчните линии съгласно концесионните контракти, които са подписани с Министерството на туризма. Противоречи ли обаче това на законите на България – остава неразбираемо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР