Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите.

...
Сигнал за изоставено бебе в Перник вдигна на крак институциите.
Коментари Харесай

Случаят с изоставеното“ дете в Перник започна да се разплита

Сигнал за изоставено бебе в Перник подвигна на крайник институциите. В 13 часа в полицията през вчерашния ден е подадена информация, че в учебно заведение „ Свети Иван Рилски “ има изоставено дете.
След инспекция на криминалисти се оказа, че бащата е дал 8-месечното момиченце на своята някогашна жена, която е учителка по музика в учебното заведение. Тя не е майка на детето.

Родителите, които са от ромски генезис, към момента се търсят.

Сигналът за изоставеното дете е подадено от шефа на учебното заведение, откакто е било открито, че детето е изоставено, съобщи репортерът на Българска национална телевизия Паулина Найденова. Криминалисти са се заели със случая, само че се е оказало, че родителите на детето са го оставили на грижите на някогашната брачна половинка на бащата, която е учителка. Тъй като имала часове, се наложило да остави детето на грижите на друга учителка, изясни пред камерата на Българска национална телевизия шефът на пернишкото ОУ „ Св. Иван Рилски “ Бойко Свиленов.
Бойко Свиленов, шеф на ОУ „ Св. Иван Рилски “, Перник: Към 12 моите чиновници рапортуваха, че има изоставено дете в подготвителната група. Учителката е замествала в природо-математгичеката гимназия и се оправдала, че има първи час и оставила детето.
Той добави, че е заподозрял, че има нещо неправилно и алармирал органите на реда, които са се отзовали бързо. Според него детето е престояло в учебното заведение не повече от 10 минути.
Бойко Свиленов, шеф на ОУ „ Св. Иван Рилски “, Перник: В учебното заведение има видеонаблюдение. Охраната е пуснала учителката с бебето и защитата не може да я спре.
Директорът на учебното заведение добави, че е разговарял персонално с въпросната учителка и тя обяснила, че тя решила, че е добре да остави повереното ѝ дете и да си вземе часа.
Бойко Свиленов, шеф на ОУ „ Св. Иван Рилски “, Перник: Според писанията през нощта излиза, че това е детето на някогашния ѝ брачен партньор, който го е оставил при нея.
Той съобщи, че ще се вземат нужните ограничения, само че ще се всеки случай ще се преглежда по настрана.

Детето е в положително положение и се намира в многопрофилната болница в Перник. От полицията отхвърлиха да застанат пред камерата, само че обявиха пред Българска национална телевизия, че родителите на детето нямат регистрация в Перник и живеели тук и не работели. Те са от ромски генезис и се търсят. Не се знае какво ще се случи с детето и дали ще им бъде върнато, в случай че те изобщо го потърсят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР