Сигнал за хиляди тонове пластмасови и каучукови отпадъци, струпани от

...
Сигнал за хиляди тонове пластмасови и каучукови отпадъци, струпани от
Коментари Харесай

Проверяват склад с тонове отпадъци в село край Стара Загора


Сигнал за хиляди тонове пластмасови и каучукови боклуци, струпани от близо година върху терен от 12 дка в землището на старозагорското село Калитиново ревизира прокуратурата в границите на към този момент стартирало авансово произвеждане за рисково замърсяване на естествената среда в региона на гълъбовското "Брикел " ЕАД, оповестява "Монитор ".

Само на километър от последните блокове на старозагорския квартал "Зора " са струпани стотици бали с раздрани към този момент обвивки. Разрешителното за складирането им е издадено на 18 юни 2018 година от тогавашния началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда Петя Папазова. По думите на кмета на Калитиново Иван Костадинов при него имало остаряло съобщение, че в съседство с площадката ще се построява завод за произвеждане на олекотени бетонови произведения, в които щели да бъдат влагани отпадъците.

Управителят на сдружението "АТЗ Проджект " ЕООД, получило позволение за опериране с отпадъка, импорт от Италия - Светлан Убчев, разяснява, че не планува в скоро време да започва това произвеждане. Той отхвърли коментар за произхода на отпадъците под предлог, че не познава персонално потърсилия го за коментар публицист.

От уеб страницата на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Стара Загора излиза наяве, че площадката е била проверявана от екоекспертите на 23 декември м.г. и че нямало установени нарушавания на издаденото позволение. Намиращите се на мястото боклуци били опаковани с железна тел; полиетиленови бали и в биг-бег чували с генезис България и Италия.

На посочения за преписка столичен адрес с изключение на "АТЗ Проджект " има още една компании с присъединяване на Убчев - "Приборснаб ", който обаче е трансферирал напролет на м.г. капитала си на записаната на Сейшелските острови "Релвана лимитид ".

Преди много време измежду съдружниците е бил и убитият пред дома си в София на 6 април 2008 година изпълнителен шеф на "Атоменергоремонт " Борислав Георгиев Димитров. И до в този момент убийството му остава неразкрито.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР