Сигнал за евентуално извършено престъпление при започналата реализация на пробива

...
Сигнал за евентуално извършено престъпление при започналата реализация на пробива
Коментари Харесай

От КОД внесоха сигнал в прокуратурата за пробива под Водната палата

Сигнал за вероятно осъществено закононарушение при почналата реализация на пробива под Водната палата внесохав прокуратурата от партия КОД.

По думите на зам.-председателяна КОД – Пловдив, Ивайло Спасов, община Пловдив е започналастроителство на обект, който не е минал на публично разискване, визира и унищожава зелени площи, употребяват се европейски средства за планове, които не са утвърдени от обществеността на града и има огромна възможност да доведат до санкции и наказания по към този момент изпълнени европейски планове, както и следващо неуточнено като размер в допълнение финансиране от общинския бюджет.

От партията напомнят, че в региона към този момент е осъществен план за облагородяването му, обезщетен с европейски средства, и има публично мнение на Министерството на районното развиване, че в случай че при построяването на пробива бъде повредено част от издигнатото, община Пловдив ще би трябвало да върне парите. А в зоната се планува изсичането на дървета, разрушение на паркоместа и други

Бюджетът на община Пловдив по време на осъществяване на плана може да бъде доста ощетен при оскъпяването му, защото актуалното управление не се вслушва в изказаните отзиви на специалисти освен по целесъобразността, само че и по рисковете, които крие неговото създаване, се твърди още в сигнала.

Припомням, че по време на първата копка на пробива имаше митинг против старта на плана. От локалната администрация обясниха, че с построяването на съоръжениетобул. „ Марица-юг “ щестане скоростен, ще се отпуши и трафикът по моста на Марица при Панаира.

Според протестиращите обачестава въпрос за неправилен по целенасоченост план, който като се изключи че ще коства над 10 милиона лв., е и със възбрана на левите завои.

Петиция против оборудването към този момент има и обществените мрежи.

Срокът на осъществяване напробива под Водната палата е края на 2023 година. Съоръжението ще разполага с транспортен възел на две равнища и ще коства 9,2 млн. лева.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР