Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко

...
Сигнал до прокуратурата и Националната агенция за приходите срещу Ветко
Коментари Харесай

Бургаската екоинспекция даде Ветко Арабаджиев на прокурор за неплатени глоби

Сигнал до прокуратурата и Националната организация за приходите против Ветко Арабаджиев е внесла Регионалата екоинспекция в Бургас.
Сигналът е за неизплатени над 7 милиона лв. санкции, наложени на пречиствателната станция във ваканционното населено място “Елените “. От 2012-а година оборудването няма позволение за прилагане като воден обект.

Само тази година на Ветко Арабаджиев като притежател на пречиствателната станция на „ Елените “ е налоожена финансова глоба за близо 1, 796 млн. лв..

Съоръжението пречиства отпадните води с изключение на на хотелите във ваканционното населено място, и на огромна част от почивните бази в Свети Влас, а потенциалът му е непълен сподели пред БНР шефът на Регионалната екоинспекция Тонка Атанасова.

" Високата глоба, която сме пресметнали на " Елените ", е по отношение на резултатите, които сме получили от контролните измервания, защото тази пречиствателна станция, знаете, че тя е без позволение за заустване. Взетите проби демонстрират превишение на емисонните правила ".

Тъй като наложените санкции за замърсяването и противозаконното прилагане на пречиствателната станция не са обжалвани, не са и платени, контролните органи са подхванали и други дейности.

" Ние, несъмнено, сме ги дали на Националната организация за приходите, не са събрани и затова сме ги дали в прокуратурата ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР