Сигнал до bTV - верижна разкопава един от плажовете на

...
Сигнал до bTV - верижна разкопава един от плажовете на
Коментари Харесай

Тежка техника разкопава плажа край Равда


Сигнал до bTV - верижна разкопава един от плажовете на Равда. Това е следващият сигнал на жители, които се възмущават от дейностите на концесионери.

Зрител изпрати до медията фотография с екскаватор, който загребва пясък от морското дъно на Централния плаж в Равда. На плажната линия се приготвят следващите пясъчни защитни насипи. След идването на екипа ни багерът се изтегли и спря работа.

Работниците споделят, че приготвят плажа за зимния сезон. Подобен сигнал с адрес Несебър беше получен на 23 ноември. Тогава институциите реагираха стремително. Министерството на туризма извърши инспекция за нелегално създаване на пясъчна дига на плаж „ Несебър – юг “. Две седмици по-късно формален резултат към момента няма.

В закона няма категорично написан режим за създаване на пясъчни диги на морските плажове, обясниха от Басейновата дирекция, а концесионерите на плажове желаят да защитят от бурното линиите си, даже са предложили модела на други страни като Испания и Италия.



Сигналите на недоволни жители не престават с обвинявания, че се прави посягане върху природата. В същото време държавните институции не престават да си трансферират отговорността.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР