Сидни очаква да посрещне повече от 78 000 посетители по

...
Сидни очаква да посрещне повече от 78 000 посетители по
Коментари Харесай

Защо операта в Сидни грейна в цветовете на дъгата?

Сидни чака да посрещне повече от 78 000 гости по време на фестивала, който празнува ЛГБТ+ общността и обръща внимание на проблемите, с които тя се сблъсква.

Световноизвестната опера беше осветена в цветовете на дъгата като част от активирането на Rainbow City самодейността на WorldPride в Сидни, в границите на която ще бъдат конфигурирани 45 творби на публичното изкуство в целия град – в това число дъги на плажовете Бонди, Куги и в Кралската ботаническа градина, както и в Сините планини.

Преди да бъде осветена обществено в 20:30 ч. по Гринуич на 17 февруари, се организира генерална подготовка под прикритието на тъмнината, с цел да се подсигурява, че всичко е готово. По-рано беше оповестено, че 

Кайли Миноуг - една от иконите на гей общността, ще оглави церемонията по откриването на WorldPride, която ще се състои в The Domain на 24 февруари.

Откриването, водено от Кортни Акт и Кейси Донован, ще бъде излъчено в народен ефир по телевизия ABC.

Никол Шерцингер ще бъде хедлайнър на едно от най-дългоочакваните събития на WorldPride – празненството на плажа Бонди на 4 март. Певицата ще се изяви в състав, който включва напълно австралийски диджеи, измежду които dameeeela, Jarred Baker, Jacqui Cunningham, DJ Charlie Villas и DJ Dan Murphy.

На събитието 12 000 души ще излязат на плажа, когато той ще се трансформира в клуб за международната ЛГБТ+ общественост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР