Сиана определено е един от различно звучащите артисти в поп-фолка.

...
Сиана определено е един от различно звучащите артисти в поп-фолка.
Коментари Харесай

„10-те най“ на Сиана

Сиана несъмнено е един от друго звучащите актьори в поп-фолка. Със личен и реформаторски жанр, нейните песни постоянно носят едно по-модерно звучене в жанра. Истинското й име е Соня Тодорова. Родена е в Казанлък, където приключва приблизително учебно заведение с профил национално пеене. Певческия си гений е наследила от своя татко, който е свирил на бас китара в групата на Емил Димитров.

Като ученичка Сиана печели призови места на разнообразни състезания за национално пеене. Започва професионалната си музикална кариера като пее с разнообразни инструментални обединения. През 2006 година е поканена да пее в комплекс „ Приказките “ край Харманли, където геният й е видян от бъдещия й продуцент. През 2007 година Сиана подписва контракт с музикална компания „ Пайнер “ и дебютира с първия си клип.

През 2014 година Сиана съумя да усети страстта на лятното турне на телевизия „ Планета “, макар че не бе измежду титулярните реализатори. Певицата се включи в микса на Илиян, с цел да показват дуетното си парче „ Палавница “.

„ Чувствах се супер заредена. Няма по какъв начин да ви опиша тръпката, която изпитах на сцената. Цялата треперех, когато излязох на сцената, само че вие бяхте толкоз положителни, че забравих всичко “, признава вълнението си Сиана.

„ Палавница “ донесе на Илиян и Сиана премията за „ Артистично наличие на реализатор във видеоклип 2014 “.

Сиана приключи предходната година с песента „ Щастливо влюбена “, а в близко бъдеще се чака да осъществя и национална ария. Пред предаването „ Звездно “ тя разкри, че е избрала доста красива мелодия от Странджа, а в основата на издаването на фолклорен план е нейният татко, който е познавач на красивите български ритми и музиката на Странджа.

„ Откакто се помня у дома се слуша единствено и главно национална музика и то Странджанска национална музика. Затова и взех решение да развеселявам феновете си с ария, точно от този фолклорен район на страната, като откровено се надявам изненадата, която приготвям, да им хареса “, споделя певицата.

Сиана е следващата звезда, която поканихме да взе участие в самодейността ни „ 10-те най на… “. Ето нейната десетка.

1. Най-добре се усещам, когато… развличам хората. А когато имам хубава ария и се приготвям да стартира работа по нея, се усещам още по-добре от най-добре.

2. Най-голямата ми слабост… е котето ми

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР