Си Дзинпин и Владимир Путин подчертаха, че между Китай и

...
Си Дзинпин и Владимир Путин подчертаха, че между Китай и
Коментари Харесай

Проф. Нако Стефанов: Си и Путин показаха, че установяват геостратегическо партньорство

Си Дзинпин и Владимир Путин подчертаха, че сред Китай и Русия се открива геостратегическо партньорство.

Това сподели пред БНР проф. Нако Стефанов и посочи:

" Ако до момента сред тях имаше геополитическо съдействие, те го подвигнаха на по-високо равнище до геостратегическо партньорство. Причината за това я показаха и двамата - това е геополитическата конюнктура, която ги тласка към такова партньорство, даже с детайли на геостратегически съюз ".

По думите на проф. Стефанов по главните проблеми и по основните спорове в света Русия и Китай имат единна позиция:

" Си акцентира, че Русия им поддръжката на Китай в спора в Украйна. И двете страни обявиха, че са за неотложно преустановяване на спора в Близкия изток и че гаранция за разрешаването му е основаване на Палестинска страна ".

Според него " така наречен Глобален Юг застава зад геополитическия Изток, а груповият Запад от ден на ден се самоизолира с политиката, която води ".

В предаването " 12+3 " проф. Нако Стефанов заяви, че в неделя, 22-ри октомври, в София ще се организира следващ Поход за мир с протест шествие, на които той е един от уредниците.

" Ние не желаеме България да бъде намесвана в никакви военни спорове. Никакви лоялности към военни блокове, на които ние сме член (НАТО - б.р.) не могат да бъдат причина България да се меси.... Нашият девиз е да спасим България, тъй като това държавно управление води политика на заличаване на страната ", съобщи той.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР