Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че мечтаното място за край

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер заяви, че мечтаното място за край
Коментари Харесай

Федерер посочи Уимбълдън като идеално място, на което да се сбогува с тениса

Швейцарският тенисист Роджър Федерер съобщи, че мечтаното място за завършек на кариерата му е " Уимбълдън ". 37-годишният деец към момента не мисли за отричане, само че съобщи, че когато пристигна този ден, то надали би имало по-подходящо място от " свещената трева " в Лондон.

" За благополучие има доста места, които са изключително специфични за мен. Това е огромно благосъстояние, само че " Уимбълдън " в действителност се откроява измежду всички тях ", сподели Федерер пред CNN. " Не съм си поставял за цел отказването ми да бъде приказно и със спечелването на дадена купа. Не считам, че би трябвало да бъде по този начин ", добави още той.

Федерер играе на професионални шампионати от 1998 година, като има невижданите 99 оценки, а цели 20 от тях са от шампионати от “Големия шлем”. От " Уимбълдън " той има 8 трофея.

" Докато съм здрав и се любувам на това, което върша, всеки ден ще бъде прочувствен. Иска ми се денят, в който ще сложа край, да се трансформира в празник, а не да припомня на заравяне ", сподели още Федерер.

Швейцарецът, който е първенец в последните две години в Мелбърн, стартира отбраната на купата си на Откритото състезание на Австралия с дуел против узбека Денис Истомин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР