Швейцарският Базел направи огромна крачка към класиране за финала на

...
Швейцарският Базел направи огромна крачка към класиране за финала на
Коментари Харесай

Базел шокира Фиорентина, Уест Хем обърна АЗ Алкмаар в Лигата на конференциите

Швейцарският Базел направи голяма крачка към класиране за финала на Лигата на конференциите след популярен поврат против Фиорентина като посетител. Швейцарците губеха с 0:1 на почивката, само че с голове на Диуф и Амдуни стигнаха до 2:1 и в този момент имат голямо преимущество преди реванша на собствен терен.


" Виолетовите " поведоха в 25-ата минута с гол на Артур Кабрал. Той се разписа против някогашния си тим в 25-ата минута след корнер. Центрирането към далечната греда бе отклонено от Мартинес Куарта и нападателя засече топката с глава. За Кабрал това е седми гол от 12 мача в шампионата. Фиорентина имаше и още положения, само че в средата на второто полувреме Диуф изравни. Той направи голям рейд през центъра и откакто отбраната на Фиорентина не му попречи, стреля по земята от границата на наказателното поле, пращайки топката в ъгъла за 1:1.

Във втората минута на добавеното време след корнер Амдуни донесе успеха за гостите и смълча „ Артемио Франки “.

В другия полуфинал от конкуренцията Уест Хем победи АЗ Алкмаар с 2:1. Хората на Дейвид Мойс взеха значим задатък преди реванша, откакто реализираха поврат през второто полувреме.

Англичаните бяха по-активният тим през първата част, само че все пак изостанаха в резултата. След отнета топка в центъра на терена гостите направиха бърза офанзива, която приключи с отдалечен удар на Тияни Райндерс, при който Алфонс Ареола не се намеси оптимално добре.

През втората част " чуковете " потърсиха обрата и го откриха. В 65-ата минута те получиха дузпа, откакто вратарят Матю Раян връхлетя върху Джаред Боуен. От бялата точка Саид Бенрама бе прецизен за 1:1. В 75-ата минута обратът стана цялостен. След безредно безредие в наказателното поле най-съобразителен се оказа Михаил Антонио, който протегна крайник от близка отдалеченост и означи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР