Швейцарските депутати отхвърлиха искане на Германия да ѝ позволят да

...
Швейцарските депутати отхвърлиха искане на Германия да ѝ позволят да
Коментари Харесай

Швейцария отхвърли искане на Германия да разреши изпращане на боеприпаси на Украйна

Швейцарските депутати отхвърлиха искане на Германия да ѝ разрешат да изпрати на Украйна танкови снаряди швейцарско произвеждане, съобщи ДПА. Така Националният съвет на Швейцария остави в действие настоящите строги правила за експорт според швейцарския Закон за военните материали, който не разрешава на страните, закупили оръжия или муниции от швейцарски компании, да ги дават на трети страни, участващи в интернационален спор.
Отхвърленото предложение предвиждаше опция да се разреши доставката на Украйна на боеприпаси швейцарско произвеждане на съображение на това, че Общото заседание на Организация на обединените нации е приело резолюция, осъждаща съветската инвазия в Украйна.

Забраната има за цел да запази швейцарската политика на неутралитет при интернационалните спорове.
Германия се надяваше да изпрати на Украйна свои ресурси от остарели муниции, закупени от Швейцария, с цел да може Киев да ги употребява във войната с Русия.
Някои представители на немското управление предизвестиха, че в случай че Швейцария продължи да отхвърля да позволи доставките на военна продукция за Украйна, това може да се отрази на бъдещи покупко-продажби за закупуване на швейцарско въоръжение за немската войска.

Германия също така изиска от алпийската си съседка да ѝ продаде назад танкове " Леопард " немско произвеждане, с които да размени танковете, които даде на Украйна. За да стане продажбата допустима, швейцарският парламент ще би трябвало публично да позволи снемането им от въоръжение, само че към този момент нищо не подсказва, че швейцарските депутати ще одобрят и тази стъпка.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
09 Март 2023609 Март 202311109 Март 202333008 Март 2023211408 Март 2023190708 Март 20231841КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани05 Март 2023167928 Фев 2023114508 Март 2023229703 Март 20232598
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР