Швейцарската банка Credit Suisse публикува нов отчет, според който на

...
Швейцарската банка Credit Suisse публикува нов отчет, според който на
Коментари Харесай

Криптовалутните милиардери вече са част от единия процент най-богати хора

Швейцарската банка Credit Suisse разгласява нов доклад, съгласно който на 1% от най-богатите гора на планетата принадлежат 50,1% от цялото международно богатство.
Credit Suisse добавя, че към 2030 година този % се чака да доближи 64%. Според тази информация, във въпросния един % са включени и криптовалутните милиардери.

Интересна е и констатацията на английския парламент:
„ След 2008 година, финансовото положение на 1% най-богати хора се е увеличавало приблизително с 6% годишно. Това е доста по-бързо от 3% растеж на прихода на останалите 99% от международното население. Ако това продължи, финансовото положение на най-богатия един % хора ще доближи $305 трилиона, което към сегашен ден е $140 трилиона “.
През месец януари тази година уебсайтът BitInfoCharts разгласява информация за новите милиардери, появили се след възхода на биткойна през 2017 година:
„ Невъзможно е да се разбере точният брой забогатели от биткойна. Предполагаме, че това са от 20 000 до 200 000 души “ – сподели BitInfoCharts.
Това може да значи, че немалка част от най-богатите хора в света са криптовалутни милиардери. Ако се осъществен прогнозите, че към 2030 година цените на криптовалутите доста ще набъбнат, може да се окаже, че делът на криптомилионерите в този златен %, доста ще се усили.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР