Швейцарияпое днес ротационното председателство наСъвета за сигурност на ООНза един

...
Швейцарияпое днес ротационното председателство наСъвета за сигурност на ООНза един
Коментари Харесай

Швейцария пое ротационното председателство на Съвета за сигурност, мандатът на Русия приключи

Швейцарияпое през днешния ден ротационното председателство наСъвета за сигурност на ООНза един месец, съобщи Дарик с позоваване на ДПА.
Агенцията показва, че това се случва за първи път в историята.

Швейцария желае да употребява случая, с цел да затвърди репутацията си напосредник сред страни в спорове, съобщи пред публицисти непрекъснатият й представител при ООНПаскал Берисвил.

Имиджът ѝ на традиционнонеутралната държаваобаче пострада след съветската инвазия в Украйна, отбелязва ДПА.

" В политическо-дипломатическите кръгове не утвърждават швейцарската външна политика от последните 18 месеца ", сподели пред ДПА политологът от Швейцарския университет в Санкт Гален Кристоф Фрай. Той изреди като аргументи първичното съмнение да бъдат наложени наказания на Русия и продължаващата възбрана съдружниците да предават швейцарски муниции на Украйна, аргументирана с неутралитета на страната.

Фрай уточни още, че Швейцария е отхвърлила покана от страните от Г-7 да се причисли към работна група за следене наавоаритена поддръжници на съветския президентВладимир Путин. " Ние сме на път да загубим другари ", предизвести той.

Фрай посочи, че " швейцарското блаженство е много удивително ". " Ние обичаме да вършим единствено това, което ни е преференциално ", заключи позицията си той.

Заради своите рецензии Фрай е получил заплашителни писма. В тях той бил наименуван " изменник " и " войнолюбец ".

В последно време сериозните репортажи за Швейцария се усилиха, признаха от министерството на външните работи на страната в отговор на питане на ДПА за коментар. От там обаче увериха, че към този момент няма индикации " за доста утежняване " на репутацията на страната като цяло, което " би имало трайни отрицателни последствия ".

Швейцария, която е променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, пое щафетата от Русия. Рускоторотационно председателствобе посрещнато с остри рецензии от страна на демократичния свят и изключително яростно от Украйна, която е обект на въоръжена експанзия от страна на Москва.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР