Швейцария със своето застаряващо население, изправено пред непрекъснато нарастващи разходи

...
Швейцария със своето застаряващо население, изправено пред непрекъснато нарастващи разходи
Коментари Харесай

Швейцарците ще гласуват за пенсии и възраст за пенсиониране

Швейцария със своето застаряващо население, изправено пред непрестанно възходящи разноски за живот, организира референдуми в за две начинания, които биха трансформирали живота на пенсионерите.

Предложението за последователно повишение на възрастта за пенсиониране от 65 на 66 години наподобява ще се провали, само че второ предложение, целящо увеличение на пенсионните заплащания, може да бъде утвърдено. Това предложение, показано от швейцарските профсъюзи и озаглавено „ По-добър живот в пенсия “, приканва за 13-то месечно заплащане на пенсия всяка година, сходно на „ 13-тото месечно “ заплащане, което получават доста чиновници в Швейцария и в други европейски страни.

Проучванията на публичното мнение демонстрират, че множеството швейцарски гласоподаватели поддържат самодейността, макар че преднината на „ да “ е намаляла и резултатът остава неразбираем. Месечните обществени осигуровки в Швейцария могат да набъбнат до 2450 швейцарски франка за физически лица и 3675 франка за фамилни двойки. Плащанията не стигат надалеч в страна, поредно класирана измежду най-скъпите в света. Наемът на характерен апартамент с две спални в швейцарските градове е най-малко 3000 франка, а едно кафе коства над пет франка.

Ако швейцарците одобрят смяната, те няма да са първите в Европа. Подобна система има прилежащ Лихтенщайн, другата скъпа страна, която употребява швейцарския франк написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР