Швейцария проведе едно от най-мащабните си военни учения от над

...
Швейцария проведе едно от най-мащабните си военни учения от над
Коментари Харесай

Швейцария провежда най-мащабните си военни учения от десетилетия

Швейцария организира едно от най-мащабните си военни учения от над три десетилетия насам, оповестява " Ройтерс ",предаде Българска телеграфна агенция.

Военните упражняваха отбиване на утопичен зложелател, хвърляха гранати и стреляха с бойни боеприпаси, демонстрирайки качествата за самозащита, които дефинират техния " въоръжен неутралитет ".

В ученията взеха присъединяване 4000 бойци и се организираха в четири кантона в границите на девет дни. Те се състояха в миг, когато ролята на страната в европейската защита се оказа във фокуса на фона на апелите към нея да помогне на Украйна в битката с съветската инвазия.

Ученията LUX 23, планувани от 2021 година, не са проведени в отговор на съветската инвазия в Украйна през февруари предходната година, само че съгласно швейцарската войска това ги прави още по-актуални.

" Желанието на нашите сътрудници и разбирането на популацията във връзка с този тип учения се промени доста. Това, несъмнено, е директно обвързвано с войната в Украйна ", съобщи Матиас Тушер, пълководец на Първа швейцарска сухопътна дивизия.

Общественият и интернационалният напън Швейцария да приключи възбраната за експорт на оръжия във военни зони, набъбна. Някои политически партии обаче се притесняват, че това ще постави завършек на нейната външнополитическа традиция на неутралитет.

" Разбираме, че хората бъркат нуждата да поддържат атакувана страна и нуждата да запазят място за агресора, когато е избран като подобен, да пристигна за договаряния и да откри решения ", съобщи Мауро Погия, старши консултант в департамента по сигурност, население и опазване на здравето в Женева.

" Няма нищо по-лошо от затварянето на порти... Швейцария би трябвало да бъде тази врата, през която постоянно може да се откри излаз. Тази врата би трябвало да бъде непокътната ", настоя той.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР