Швейцария обяви, че е юридически невъзможно да конфискува активите на

...
Швейцария обяви, че е юридически невъзможно да конфискува активите на
Коментари Харесай

Швейцария изключва възможността за конфискация на замразени руски активи

Швейцария разгласи, че е юридически невероятно да конфискува активите на глобени руснаци, държани в страната, оповестява " Файненшъл таймс ", написа БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9378
Досега Берн вървеше в крачка с Европейски Съюз при замразяването на активите на високопоставени руснаци, свързани с режима на президента Владимир Путин. Швейцария държи повече от 7,5 милиарда швейцарски франка (около 8,1 милиарда долара) в съветски активи съвсем една година след нахлуването на Москва в Украйна.

Но защото в Европа се ускоряват апелите за изземване на съветското благосъстояние, държано в чужбина, с цел да се подкрепи финансирането на защитата и реконструкцията на Украйна, Швейцария даде да се разбере, че всевъзможни непрекъснати дейности против активи, държани в границите на нейните граници, ще преминат алената линия.

" Отчуждаването на частни активи със легален генезис без отплата не е възможно съгласно швейцарското законодателство. Конфискуването на замразени частни активи е в несъгласие с конституцията и нарушава интернационалните задължения на Швейцария “, се показва в изказване на държавното управление в четвъртък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР