Швеция възстановява от днес гражданската наборна служба. На нея могат

...
Швеция възстановява от днес гражданската наборна служба. На нея могат
Коментари Харесай

Швеция възстанови гражданската наборна служба след прекъсване от 16 г.

Швеция възвръща от през днешния ден гражданската наборна работа. На нея могат да бъдат зачислени и извикани за преквалификация лица, които към този момент са минали уместно образование за работа в градската избавителна работа и бранша на електроснабдяването. Това оповестиха от държавната работа, с позоваване на решение на кабинета от 21 декември 2023 година

От есента на 2024 година, курсове за покачване на квалификацията на цивилен задължени лица за избавителните служби, ще се организират под егидата на Управлението за социална сигурност и подготвеност за изключителни обстановки, се изяснява в изказването. " В електроенергийния бранш хората със съответните умения в бъдеще ще могат да се записват за държавна работа. Това значи, че хората, които имат уместно обучение, само че не работят в тези браншове, могат да бъдат регистрирани в държавната работа при нужда ", се отбелязва в отчета.

„ За да се подсигурява, че функционалностите от обществено значение могат да работят даже при положение на нараснала паника и даже война, е належащо кадрово застраховане. Възстановяването на гражданската работа е значима стъпка към това “, сподели министърът на гражданската отбрана Карл-Оскар Болин.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР