Швеция ще позволи на НАТО да базира войски на нейна

...
Швеция ще позволи на НАТО да базира войски на нейна
Коментари Харесай

НАТО може да разположи войски в Швеция, преди тя да се присъедини

Швеция ще разреши на НАТО да базира войски на нейна територия даже преди публично да се причисли към отбранителния съюз, споделиха в петък министър председателят и министърът на защитата на страната, представени от " Ройтерс ".

Швеция предходната година подаде молба за участие в НАТО вследствие на съветската инвазия в Украйна. Възраженията на и забавиха кандидатурата и да се причисли до срещата на върха на НАТО в Литва идващия месец.

" Правителството реши, че шведските въоръжени сили могат да подхващат подготовка с НАТО и страните от НАТО, с цел да основат опция за бъдещи взаимни интервенции ", споделиха министър председателят Улф Кристершон и министърът на защитата Пал Йонсон.

" Подготовката може да се състои във краткотрайно определяне на задгранично съоръжение и личен състав на шведска територия. Решението изпраща явен сигнал до Русия и укрепва защитата на Швеция ", споделиха те в обява във всекидневника Dagens Nyheter.

Русия в обозримо бъдеще ще остане опасност за прилежащите страни, се добавя в нея, и не е сигурна степента на териториалните упоритости на президента Владимир Путин.

Друга северна страна, Финландия, която има дълга граница с Русия, към НАТО през април.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР