Швеция може да се присъедини към НАТО до началото на

...
Швеция може да се присъедини към НАТО до началото на
Коментари Харесай

Столтенберг: Швеция може да влезе в НАТО до началото на срещата на върха на пакта във Вилнюс

Швеция може да се причисли към НАТО до началото на срещата на върха на пакта през юли в столицата на Литва, сподели генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг в изявление за телевизия Пи Би Ес.

" Убеден съм, че Швеция ще стане пълновръстен член (на НАТО). Възможно е това да се случи до срещата на върха на НАТО във Вилнюс идващия месец, само че не мога да подсигурявам това. Швеция измина дълъг път и получи статут, с помощта на който в този момент се интегрира от ден на ден в структурите на НАТО. Но ни би трябвало цялостна ратификация. Полагаме всички старания това да стане колкото се може по-скоро ", сподели Столтенберг.

По-рано организация Блумбърг заяви, че Турция надали ще утвърди кандидатурата на Стокхолм за приемане в НАТО по време на идните съвещания, които ще се състоят на следващия ден.

Турция продължава да блокира влизането на Швеция в НАТО, отправяйки претенции по-специално да бъдат предадени на Анкара упрекнатите в тероризъм кюрдски деятели, получили леговище в скандинавската страна. Стокхолм твърди, че е извършил всички условия на Анкара за одобрение на приемането на Швеция в НАТО, а въпросът за предаване на Турция на съответни лица би трябвало да се взема решение извънредно от шведските съдилища, защото не е от компетенциите на държавното управление, отбелязва Българска телеграфна агенция.
   
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР