Шведският производител Volvo разкри подробности за електрическата версия на компактния

...
Шведският производител Volvo разкри подробности за електрическата версия на компактния
Коментари Харесай

Volvо работи върху най-безопасния си автомобил

Шведският производител Volvo разкри детайлности за електрическата версия на компактния си кросоувър XC40, чиято премиера ще се състои през октомври 2019 година От компанията настояват, че това ще бъде един от най-безопасните модели на планетата.


" Зеленото " Volvo XC40 ще стане първият напълно електромобил на марката. Заради отсъствието на мотор с вътрешно горене структурата на предната част е в допълнение усилена. Освен това, кросоувърът ще получи по-нисък център на тежестта поради акумулаторите, които са сложени на пода. Това ще обезпечи отбрана против катурване. Самите акумулатори ще имат спомагателна отбрана от алуминий.
Задната част на каросерията също ще бъде усилена с помощта на интегрирания в нея електрически елемент. Това ще разреши усъвършенствано систематизиране на силите, настоящи при конфликт. И надлежно ще сведе до най-малко риска от приемане на съществени контузии при хората, возещите с автомобила.


Освен всичко, електрическото Volvo XC40 ще получи изцяло нов комплекс от електронни асистенти и системи за сигурност. Те работят въз основата на радари, камери и ултразвукови датчици.
В момента кросоувърът е предлага с електрифициран елемент. Това е хибридната версия, която може да се зарежда от електропреносната мрежа. Тази трансформация е построена на платформа, която е създадена взаимно от Volvo и Geely. Силовият елемент включва 1,5-литров бензинов мотор с 3 цилиндъра, разрастващ 180 к.с., и електромотор със 75 к.с. Съвкупната мощ е 250 к.с. и 400 Нм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР