Шведският отбор по биатлон продължи със страхотното си представяне на

...
Шведският отбор по биатлон продължи със страхотното си представяне на
Коментари Харесай

Швеция надви Норвегия и Германия в мъжката щафета на биатлона


Шведският тим по биатлон продължи със страхотното си показване на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг, откакто победи в директна борба суперфаворитите Норвегия и Германия, с цел да завоюва златния орден в мъжката щафета.

След вчерашния сребърен орден в женската щафета, през днешния ден мъжете се показаха още по-добре и по този метод Трите Корони приключват Олимпиадата с цели четири медала в биатлона, два от тях златни. В ски центъра Алпензия през днешния ден Пепе Флеминг, Йеспер Нелин, Себастиан Самулесон и Фредрик Линдстрьом бяха извънредно солидни в стрелбата, като имаха потребност от едвам седем спомагателни патрона и бяха единственият квартет, който не влезе в нито една наказателна обиколка.

При предаването на финален пост разликата сред Швеция, Германия и Норвегия бе минимална, само че в първата пукотевица Симон Шемп направи три неточности и по този метод двете скандинавски страни останаха да си оспорват купата. На последна пукотевица Емил Хегле Свендсен се пропука и влезе в наказателна обиколка, до момента в който Линдстрьом имаше потребност от единствено един спомагателен патрон и по този метод финишира с 55 секунди преднина пред Свендсен, с цел да донесе купата на Швеция. Бронзовият орден остана за щафетата на Германия.

Състезанието бе цялостен неуспех за българската щафета, която бе изпреварена с една обиколка още на трети пост и не съумя да финишира, завършвайки на 16-та позиция. Още на първи пост Красимир Анев влезе в наказателна обиколка, а на трети пост Димитър Греджикова го направи още два пъти и не съумя да съобщи на Владимир Илиев на финален пост. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР