Шведският министър-председател Стефан Льовен каза днес, че се надява случаят

...
Шведският министър-председател Стефан Льовен каза днес, че се надява случаят
Коментари Харесай

Премиерът на Швеция коментира приключването на разследването на убийството на Улоф Палме

Шведският министър-председател Стефан Льовен сподели през днешния ден, че се надява казусът с убийството на тогавашния министър председател Улоф Палме към този момент "да завърши ", откакто прокуратурата приключи следствието, защото основният обвинен е мъртъв, съобщи ДПА.

Неразкритото ликвидиране на Палме беше като "рана ", сподели министър председателят и изрази вяра, че в този момент към този момент тя ще може да заздравее. "Най-добрият метод (случаят) да завърши щеше да е присъда ", добави Льовен, само че акцентира, че държавното управление "не издава присъди " и "не преразглежда решенията на прокуратурата ".

По-рано фамилията на Палме сподели, че приема решението на прокуратурата да приключи следствието.

Разплетоха тайнственост в Швеция

Неговите синове Йоаким, Мартен и Матиас споделиха, че прокурорското "изявление във връзка с очевидците и доказателствата по отношение на мястото на убийството е безапелационно ". Тримата братя прибавиха, че са "разочаровани от неналичието на безапелационни правосъдни доказателства ".

Мартен, който е бил в същото кино, където са били родителите му във съдбовната вечер през 1986 година, съобщи по Шведското радио, че съгласно него починалият обвинен Стиг Енгстрьом е причинителят на убийството. По думите му е "възмутително ", че първичното полицейско следствие е било "толкова едва ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР