Шведският мебелен гигант IKEA, полската компания за облекла LLP, германската

...
Шведският мебелен гигант IKEA, полската компания за облекла LLP, германската
Коментари Харесай

Превръща ли се Турция във фабриката на Европа?

Шведският мебелен колос IKEA, полската компания за дрехи LLP, немската фармацевтична компания Boehringer Ingelheim и белгийската компания за произвеждане на опаковки DW Reusables взеха решения в последните дни да влагат в произвеждане в Турция, оповестява вестник Hurriyet Daily News.

С близостта си до столиците в Европа, Близкия изток и Северна Африка, Турция е сериозна опция на индустриалните центрове в Азия и особено в Китай. Със стратегическото си географско състояние тя се явява мощна опция на съсредоточената на едно място и основана в Азия индустриална мрежа от ерата преди COVID-19, означи при започване на месеца турският вицепрезидент Фуат Октай.

Полската компания за дрехи LLP заяви тази седмица, че е почнала изследвания за пренасочване на част от производството си от Азия към Турция. Нейни представители са влезнали в контакт с водещи компании в турската промишленост за произвеждане на дрехи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Силните индустриални индикатори на турската автомобилна ин...

Германската фармацевтична компания Boehringer Ingelheim е сключила контракт с турската фармацевтична компания " Абди Ибрахим " за разполагане на произвеждане на медикаменти в Турция.

Фармацевтичният колос възнамерява да прави клинични проучвания и да създава в Турция медикаменти за лекуване на диабет, заболявания на централната нервна система и сърдечно-съдови болести. Първоначалната инвестиция на Boehringer Ingelheim ще бъде в размер на 150 млн. турски лири (близо 17 млн. долара) и последователно ще нарасне до 1 милиард лири (112,4 млн. долара).

Белгийската компания за произвеждане на опаковки DW Reusables взе решение да купи турските компании Етап Енжексийон и Етап Доган, които създават сандъци, кутии, палети и контейнери. Белгийската компания ще изнася множеството от тези артикули.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
В страните от Централна и Източна Европа рецесията с ковид ще е тежка. Но по-късно те внезапно...

Шведската компания за мебели IKEA също възнамерява да реалокира още по-голяма част от производството си в Турция, с цел да понижи проблемите с световните вериги за доставки и повишените разноски за доставки, уточни на 6 октомври основният финансов шеф на компанията за Турция Керим Нисел.

Заради проблемите с доставките, с които се сблъскахме по време на пандемията, ние се опитваме да засилим производството в Турция, сподели Низел пред Reuters. Всички ние видяхме в пандемията, че диверсификацията е толкоз значима, означи той.

Очаква се компанията да създава и по-късно да изнася от Турция артикули като фотьойли, библиотеки, дрешници и кухненски шкафове, които в този момент се доставят на големи дистанции от Източна Азия до пазари в Близкия изток или Европа.

IKEA има 7 магазина в Турция и към този момент изнася 3 пъти повече, в сравнение с внася в страната. Сега компанията създава в южната ни съседка артикули от текстил, стъкло, керамика и метал, които се изнасят по целия свят.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР