Шведският институт за оценка на пазара на труда и образователна

...
Шведският институт за оценка на пазара на труда и образователна
Коментари Харесай

Швеция обяви кои професии скоро ще изчезнат

Шведският институт за оценка на пазара на труда и просветителна политика е провел изследване и е разпознал няколко десетки специалности, които скоро ще бъдат сменени от изкуствен интелект, написа „ Dagens Nyheter “.

Изданието отбелязва, че технологиите с изкуствен интелект последователно стартират да извършват от ден на ден функционалности, което в бъдеще ще докара до разслояване на обществото във връзка с заплатите в разнообразни сфери на активност.

Прави усещане, че технологията може да размени освен неквалифициран личен състав, само че даже и някои лекари, като рентгенолози, сподели Макс Гордън, ортопедичен хирург от болничното заведение в Дандерюд. Изкуственият разсъдък към този момент се е научил по какъв начин да разпознава разнообразни типове фрактури и в бъдеще ще може да предложи лекуване.

„ Изкуственият разсъдък е в положение да свърши тази работа неотложно, което ще помогне за понижаване на броя на трудоемките работни места в промишленост, в която сега имаме дефицит на личен състав “, изясни Гордън.

Той посочи, че с изключение на в ортопедията, технологията може да бъде въведена и в области като незабавна помощ и гинекология. Ще бъде допустимо също по този начин да се понижи дефицитът на медицински сестри.

Освен това изкуственият разсъдък ще може да размени хората в няколко десетки други специалности. Говорим за такива експерти като счетоводители, фотомодели, машинни оператори в печатарската промишленост, дървообработване, химическа и металургична индустрия, касиери и продавачи, младши чиновници в селското стопанство, чистачи, машинисти, монтажници, младши административен личен състав, заварчици, строители, сътрудници, водачи, горски и пощальони.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР